Shepherds Pie


Shepherds Pie tilberedes traditionelt af hakket lammekød, men man kan også bruge hakket oksekød for en lækker og hyggelig og nostalgisk ret.
Jeg er barn af 80´erne, og kender retten fra min barndom, så derfor er det den periode som jeg forbinder med Shepherds Pie, som dengang egentlig var bedre kendt hos mig, med den mundrette titel; oksekød med kartoffellåg – eller lammekød, skal det være helt korrekt.
Det er en skøn ret til de kolde vintermåneder og smager virkelig dejligt.
Prøv også: min bedste opskrift på helstegt kylling >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Shepherds Pie
- 1 løg, finthakket
- 500 g hakket oksekød, eller lammekød
- 2 gulerødder, groftrevet
- 2 stængler bladselleri, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl rødvin
- 2 spsk worcestershire sauce
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 spsk smør, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 75 g smør
- 3 spsk piskefløde
- 2 spsk parmesan, friskrevet
- 1 spsk rasp
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 dl bredbladet persille, finthakket til drys
Sauter løg i en gryde med smør til de er bløde.
Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpuré, rødvin, worcestershiresauce, grøntsagsbouillon samt timian, rosmarin, salt og peber.
Kog op og lad det simre uden låg i 10 minutter.
Tilbered imens kartoffelmosen.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand uden salt, til de er møre. Kom kartoflerne i en stor skål sammen med smør og pisk godt igennem med en håndmikser, til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.
Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg ‘et låg’ af kartoffelmos over. Glat kartoffelmosen pænt ud med en spartel og lav et mønster med en gaffel. Drys rasp og lidt ekstra parmesan over.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.
Drys finthakket bredbladet persille over inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Halløj, tiden passede OK for mig, og jeg var alene om arbejdet. Jeg reducerer smør og piskefløde hvor det er muligt så brugte creme fraiche i stedet, det fungerer godt. Havde ikke rødvin på lager og brugte en alko-fri øl i stedet, det er også mums. Lækker opskrift. 🙂
Hej Dich
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Har du en opskrift på en kyllingepie
Hej Dorte
Ikke endnu, men det er hermed skrevet på min ideliste :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine.
Vil bare sige at alle dine opskrifter ( de mange vi har prøvet) virkelig er gode. De ‘holder’ bare hver gang. Ps. Citron fromagen er fantastisk 🥰tak.
Mvh Linea
Hej Linea
Hvor er det sødt af dig at skrive det! Mange tusind tak, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh Ann-Christine