Kikærtegryde med linser og kokosmælk


Kikærtegryde med linser og kokosmælk er en fantastisk skøn og budgetvenlig ret. Den smager helt vildt fantastisk, er nem at lave og er den perfekte ret til alle de der er begejstrede for fx dhal.
Denne lækre kikærtegryde er varmende, næringsrig, budgetvenlig og smager himmelsk. Retten er et hit hos hele min familie, og jeg servere den gerne til fx basmatiris, eller som en suppe i dyb tallerken med et brød til.
Prøv også: min bedste opskrift på dhal >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kikærtegryde med linser og kokosmælk
- 3 tsk mediumstærk karry
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt koriander
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 150 g røde linser
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 400 g hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk
- 1 dåse kikærter
- 1 squash, skåret i tern af 1 cm
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kog efter anvisning på emballage
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Kom karry, spidskommen, kardemomme og koriander i en tør gryde og varm godt igennem, til det begynder at dufte herligt.
Skru lidt ned for varmen og kom løg, hvidløg, ingefær og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion, hakkede tomater og kokos mælk. Lad det simre under låg i 30 minutter. Rør jævn ligt i gryden.
Tilsæt kikærter, squash og peberfrugt og varm det hele godt igennem i ca. 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med ris og grofthakket persille.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine. Hos mig skiller kokosmælken desværre.. Jeg fulgte ellers præcis din opskrift. Hvad har jeg gjort forkert?
Mvh Liva
Hej Liva
jeg oplever ikke normalt at kokosmælk skiller. Kan det have været en light-version?
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
En rigtig lækker ret 🤗
Hej Tonny
Tusind tak, det er jeg glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Hvorfor kommer man ikke bare det hele i gryden på en gang og varmer det igennem?
F.eks – Hvorfor skal squash og rød peber i senere?
Hilsen
Den nysgerrige ikke-gastronom
Hej Louise
Til denne opskrift vil jeg gerne at squash og peberfrugt har lidt bid og ikke koger ud. Det er årsagen :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine