Butternut Squash suppe
En krydret og fyldig cremet butternut squash suppe med gulerødder og krydderurter – en virkelig nem og mættende efterårssuppe, som er perfekt på travle hverdage og som glimrende kan laves i større portioner og fryses ned.
Butternut squash er en herlig sag, som smager mildt, rundt og lækkert. Den giver nogle cremede supper og har man ikke lige lyst til suppe, så kan de også ovnbages med andet grønt eller man kan bruge dem i en græskartærte. For selv om den flotte grøntsag er lys uden på, så gemmer den på et flot orange frugtkød bag skallen.
Prøv også: få flere opskrifter på suppe her >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butternut Squash Suppe
- 1 butternut squash, uden kerner, skåret i tern
- 4 gulerødder, i tern
- 2 stængler bladselleri, i tern
- 2 løg, i tern
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 5 frisk salvie, blade
- 1 stængel frisk rosmarin
- 1 tsk tørret timian
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk sød paprika, eller røget
- 0,50 øko citron, saft og revet skal
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 75 g cremefraiche 18 %
- 30 g græskarkerner, ristede
- 15 g hasselnødder
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Kom olie, løg, hvidløg, gulerødder, butternut græskar, bladselleri, salvie, rosmarin og timian i en stor gryde og sauter ved mellem varme i 5-10 minutter.
Kom grøntsagsboullion, salt, peber og paprika i og lad det simre i 20 minutter.
Blend grundigt til suppen er helt cremet, smag til med citron og evt mere salt og peber.
Server i skåle med lidt cremefraiche, et drys ristede græskarkerner, hasselnødder og bredbladet persille.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man anvende tørret rosmarin og salvie i stedet for frisk?
Hej Anne
Ja, det kan man fint gøre!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Har lavet denne suppe flere gange, og er helt vild med den. Nu er det heldigvis blevet efterår, og dermed suppe-sæson igen, og jeg skal lave den i aften.
Men tænkte på en ting… Du bruger ristede græskarkerner som topping – tror du at man kan bruge de kerner der er i butternut squashen ?
Tak for mange gode opskrifter !
Hej Jens
Hvor er det dejligt at høre! Det er virkelig også e lækker suppe og hyggeligt, nu hvor det er tid til suppe og alt godt med græskar igen :)
Man kan sagtens riste græskarkernerne. De bliver lidt anderledes i konsistensen end de købte græskarkerner. Men du kan vaske dem og vende dem i olie og salt og derefter riste dem i ovnen eller på panden.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Sikke en skøn suppe! Kan den mon fryses? :)
Hej Ella
Tusind tak, og ja, det kan den sagtens :)
Kh Ann-Christine