Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskeburger-med-krydderurte-dressing/

Fiskeburger med krydderurte dressing

Fiskeburger med en fyldig krydderurtedressing er en sommerlækker, frisk og mere let burger, end mange af de traditionelle burger opskrifter.

Derudover så er den tilmed ret så nem at tilberede og passer perfekt til både lækre hverdagsaftener eller en skøn weekend frokost.

Bollerne har jeg bagte efter denne opskrift på verdens bedste boller. Hvis man ikke har røremaskine til bolledejen, så er denne opskrift på koldhævede boller noget så skøn.

PT30Mter

Fiskeburger med krydderurtedressing

4 pers.    30 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Stegte fiskefiletter
  • 4 rødspættefiletter, eller anden fladfisk
  • 2 spsk hvedemel
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 50 g rasp
  • 1 øko citron, revet skal herfra (gem lidt skal til urtedressing
  • 1 spsk frisk dild, finthakket
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 spsk smør, til at stege i
  • 1 spsk olivenolie, til at stege i
  • Fyld
  • 100 g rejer uden skal
  • 2 håndfulde grøn salat
  • 1 øko citron, skåret i både
  • 8 skiver agurker
  • Urtedressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 håndfulde krydderurter, fx dild, persille, purløg og timian
  • flagesalt, til at smage til
  • sort peber, friskkværnet, til at smage til
  • revet citronskal, til at smage til
  • 4 burgerboller, gerne hjemmebagte
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Fiskefiletterne
Bland rasp, krydderurter, citronskal, salt og peber. Dup fiskefiletterne tørre med køkkenrulle og drys dem med hvedemel. Vend dem derefter i et sammenpisket æg og til sidst i den lækre rasp blanding.

Steg dem sprøde på begge sider på en varm pande med brusende smør og olievenolie.

Urtedressingen
Rør dressingen sammen af cremefraiche (jeg bruger gerne halv creme fraiche og halv skyr, det bliver dejligt luftigt og lækkert i konsistensen) mayonaise, salt, peber og alle de duftende lækre krydderurter. Smag til med citronskal og evt lidt mere salt og peber

Saml fiskeburgeren
Saml burgeren med fiskefilet, agurkeskiver, salat, rejer, lidt frisk dild og en stor skefuld urtedressing.