Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fyldt-kyllingebryst/

Fyldt kyllingebryst med pikant flødeost, tomat og chorizo

Fyldt kyllingebryst er en super nem ret, som kan tilberedes på max 30 minutter, inkl bagetiden i ovnen.

Jeg har lidt en ting for crispy kylling i øjeblikket – sidst var det de cornflakes panerede sprøde kyllinger og denne gang byder jeg ind med et virkelig lækkert fyldt kyllingebryst, som overrasker med lutter gode sager inden i, mørt kyllingekød fyldt af smag og sprød, sprødt knas i det yderste lag. Det er så lækkert!

PT40M

Fyldt kyllingebryst med pikant flødeost, tomat og chorizo

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingebryst
  • 12 små tykke skiver chorizo, grofthakket
  • 3 spsk finthakkede soltørrede eller ovntørrede tomater
  • 4 spsk pikant flødeost - fx den nye økologiske fra Buko
  • 4 spsk finthakkede krydderurter, her bredbladet persille og timian - dild vil også være dejligt
  • salt og friskkværnet peber
  • 1/2 dl fuldkornsmel eller grahamsmel
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 dl pankorasp eller alm rasp (eller knust cornflakes)
  • flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Lav en god lomme i siden af kyllingebrysterne. Brug en skarp spids kniv og vær lidt forsigtig, så den ikke skærer huller gennem kyllingekødet.

Bland chorizopølse, krydderurter og tomater sammen i en skål.

Kom først 1 spsk pikant flødeost i lommen på hver kyllingebryst, det gøres nemmest med fingrene, stop derefter 1/4 af fyldet i hver kyllingebryst – dup evt fyldt der er røget ved siden af væk med et stykke køkkenrulle og luk hullet i kyllingen lidt pænt til. Vend derefter kyllingestykkerne i groft mel, derefter i et sammenpisket æg og tilsidst vendes de i pankorasp/rasp/knust cornflakes, salt og peber.

Bag dem i ovnen i ca 20 minutter ved 200 grader varmluft, til de er sprøde og gennemstegte.