Lasagnette


Lasagnette er en hurtig lasagne version, hvor saucen blot simre kortvarigt og så undlader jeg mornaysaucen i retten, men tilføjer i stedet mælk og majsstivelse i selve retten for at gøre den cremet og lækker.
Uanset, hvor vild jeg er med en langtidssimret klassisk lasagne, så er sådan et lynhurtigt hverdagshit som denne opskrift, altså også rar at have i sit repertoire.
Et familiehit, nem at lave og kan fryses ned til travlere dage.
Prøv også: opskrifter på flere familiefavoritter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lasagnette
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 3 gulerødder, groftrevede
- 3 stængler bladselleri, groftrevede
- 800 g hakkede tomater
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl mælk
- 1 spsk majsstivelse
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 200 g pasta, fx mafalda corta eller paciocche
- 125 g frisk mozzarella
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie til løgene er bløde. Skrue op for varmen, tilsæt kødet og brun det godt af under konstant omrøring. Skru ned for varmen.
Rør majsstivelse ud i mælken og kom det i saucen sammen med resten af ingredienserne
Lad saucen simre i 5 minutter uden låg og smag godt til med salt og peber.
Rør pasta i gryden og rør godt igennem i et minuts tid. Kom saucen med lasagne i et smurt ovnfast fad. Riv mozzarella i mindre stykker og fordel det i fadet.
Kom lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i ca. 25 minutter, til pastaen er møre med lidt bid. Drys lidt parmesan over inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan retten fryses, før den har været i ovnen?
Hej Berit
Ja, det kan den fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg ærgrede mig over at jeg fulgte opskriften og puttede maizena i, for det gjorde retten helt gummiagtig, tør og mærkelig. Så det vil jeg ikke gøre næste gang.
Hej Leyla, når jeg bruger maizena i min madlavning, bruger jeg en mel-rysnings kop med låg eller rører det i et glas med vand, så alle klumper er opløste. Men det er også let at lave en hvid oste-sovs selv. ca. 3. spsk. hvede mel, en god klat smør – varm og rør sammen. Må ikke brænde på eller blive brunt. Tilsæt mælk til ønsket konsitens, tilsæt revet mozerella ost og/eller revet parmesan ost. Der skal røreres hele tiden, den må ikke brænde på. Lasagne er en af de første retter, jeg lærte at lave – for ca. 40 år siden. Velbekomme.
Hej Leyla
Det lyder mærkeligt at den skulle blive det med en spsk majsstivelse, jeg bruger den økologiske majsstivelse fra urtekram, men det burde være det sammen – og der fungere det perfekt! Det jævner blot retten en smule, så den er cremet og ikke vandet.
Kh Ann-Christine
Hej
Skal pastaen koges inden den blandes med sovsen ?
Eller kommer pastaen direkte i sovsen ?
Hej Astrid
jeg kommer den direkte i saucen og tilbereder den færdigt i ovnen under bagning
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine