Porretærte


Porretærte er lidt af en klassiker og det er både nem og lækker aftensmad.
Jeg servere gerne tærten med en god salat til, alt efter årstiden. I påskeferien spiste vi den en aften med denne lækre fyldige salat med grønkål og edamame + en skål grønthapsere til mine børn
Virkelig lækkert!
Jeg deler lidt flere tips til variation af tærten under opskriften.
Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Porretærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld til Porretærte
- 3 porre, skåret i tynde ringe
- 70 g bacon, sprødstegt og grofthakket
- 4 æg, sammenpisket
- 2 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- salt og friskkværnet peber
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld
Steg bacon på panden, til det er næsten færdigt og sprødt.
Sauter porrerne under omrøring ved middel varme i fedtet fra bacon eller i olivenolie.
Bland æg, mælk, bacon, muskatnød, porrer og peber i en skål og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
Bag tærten færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter, eller til æggemassen er stivnet.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad størrelse tærteform er din favorit?
Hej Thomas
22-24 cm er det jeg oftest bruger
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Smager rigtig godt. Jeg kom også forårsløg i. 😀
Hej Claus
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for altid fine og gode opskrifter.
Kan man fryse tærten ?
Mvh Jytte
Hej Jytte
Mange tak for din søde hilsen
Tærten kan fint fryses
Kh Ann-Christine