Salat
God salat i mange variationer er ofte en stor del af vores aftensmad, enten som tilbehør eller som hovedret og ofte spiser jeg også gerne salater til frokost.
I mange år har jeg lavet salat blot sådan lidt på gefühlen med grøntsager, nødder, frø, frugt og bær og jeg har ikke tænkt så meget ind i at udarbejde egentlige salatopskrifter på disse retter som er blevet til i vores køkken, men det vil jeg gerne være endnu bedre til – og selvfølgelig dermed også til at dele inspirationen til skønne sunde og velsmagende salater her på bloggen med jer der læser med.
ALLE OPSKRIFTER
Pastasalat med kylling og karrydressing
Tomater med burrata og basilikumspesto
Ærter ala francaise
Kål og bønner med sennepsdressing
Salat med bagt blomkål og kikærter
Røget paprikablomkål og appelsinsalat
Grøn salat med pære og parmesandressing
Græskarsalat med grønkål og feta
Nudelsalat med peanutbutterdressing
Gnocchi sommersalat
Cobb salat med kylling og bacon
BBQ Kylling Ranch Salat
Cheeseburger salat
Salat med klementiner og mandler
Sushibowl - sushisalat
Spidskålssalat med gulerødder og urter
Salat med broccoli og nøddedressing
Hytteostsalat med blomkål
Asiatisk nudelsalat
Fyldig salat med avocado og edamame
Spidskålssalat med æble og avocado
Bagt spidskål
Taco salat med kylling
Buddha Bowl
En god dressing er ofte en uundværlig del af en dejlig salat, og her får du mine bedste tips til salater med dressing.
- Sørg for at salatbladene er tørre og slynget fri for vand, da dressingen ellers vil glide af salat bladene.
- Skal salaten først serveres, nogle timer efter den er anrettet, så smør fadet med dressing og anret salaten ovenpå. Så falder salaten ikke sammen, da den ikke bliver tynget af dressingen.
- Æblecidereddike kan i dressinger ofte erstattes med andre lækre frugteddiker.
- Lav gerne dressinger til flere dage – det gør det nemt at mikse en hurtig salat sammen. Opbevar dressingen i køleskabet.



