Bagt gnocchi i krydret tomatsauce
Virkelig lækker opskrift på bagt gnocchi i tomatsauce, som er nem at lave og smager helt vidunderligt.
Gnocchi alla Sorrentina er rigtig komfort hyggemad, som er både velsmagende, krydret og fyldt med grøntsager. Her får du min opskrift på en variant af den lækre italienske ret, som smager drøngodt. Italiensk inspireret mad er så lækkert og fyldt af smag.
Gnocchi er en italiensk pastavariant, lavet på kartofler i stedet for mel og det smager virkelig skønt i den krydrede tomatsauce.
Prøv også: min opskrift på tortellini suppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt gnocchi i krydret tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk tørret rosmarin
- 250 g squash, groftrevet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 800 g hakkede tomater
- 125 g ricotta
- 500 g gnocchi
- 125 g frisk mozzarella
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 25 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sauter løgene i en sauterpande med olie ved middelvarme, til løgene er bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, fennikelfrø, rosmarin, squash, grøntsagsboullion, hakkede tomater og kog retten op og lad det simre uden låg i 10 minutter, så det kan koge lidt ind.
Kom ricotta i retten og derefter gnocchi. Vend det nænsomt sammen og smag godt til med salt og peber. Kom retten i et smurt ovnfast fad.
Pluk mozzarella i mindre stykker og fordel over retten. Drys med parmesan – eller anden hård ost og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, til osten er smeltet og er begyndt at blive gylden.
Server med friskrevet parmesan og et drys basilikum.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa.
Jeg leder efter nye opskrifter med hakket oksekød da vi har fryseren fuld.
Kan man putte hakket oksekød i denne ret, eller tænker du det bliver for meget?
Vh Sanne
Hej Sanne
Det kan du sagtens, det vil passe fint til retten. Kødet skal blot brunes af fra starten, og derefter resten af retten tilberedes som beskrevet.
Du kan finde flere lækre opskrifter med hakket oksekød her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Kan den laves dagen før og varmes igennem
På dagen?
Hej Anja
Ja, det kan den fint. Jeg vil dog ikke bage den dagen før også, men blot sætte den på køl, efter den er kommet i fadet – og så bage den dagen efter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man vil tilføje chorizo, skal det så steges sammen med løgene?
Mvh. Ingrid
Hej Ingrid,
Ja, det er også sådan jeg ville gøre :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine