Kylling i fad med kokosmælk og karry


Denne opskrift på kylling i fad med karry, kokosmælk og ananas samt en masse dejlige grøntsager er virkelig lækker, hverdagsvenlig og et hit hos både de mindste i familien og de voksne.
Den søde ananas i selskab med karry og kokosmælk er en klassisk vinderkombination, og her tilføjer jeg lidt kylling, + masser af gode grøntsager og god smag fra krydderier, kokosmælk og grønt. Det er så nemt og lækkert med ovnretter, som bare passer sig selv, så kan man lige nå lidt andre praktiske ting imens, inden man skal nyde et godt måltid mad.
Prøv også: opskrift på kylling med cremet sennepssauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i fad med kokosmælk og karry
- 400 g kyllingefilet
- 25 g hvedemel
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 løg, finthakket
- 2 porre, i skiver
- 2 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 400 ml kokosmælk
- 1 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 100 g baby spinat
- 1 broccoli, i små buketter
- 400 g ananas på dåse, frugt + væde
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk smør
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 50 g saltede peanuts
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Skær kyllingekødet i strimler og vend dem i hvedemel, salt og peber. Brun dem hurtigt af på en varm pande med olie.
Tag kødet af panden, og kom løg, hvidløg og porre på den samme pande – tilføj lidt ekstra olie hvis nødvendigt. Sauter løg og porre til de er bløde.
Tilsæt karry, koriander og spidskommen, og rør det godt igennem.
Tilsæt derefter kokosmælk, piskefløde, grøntsagsboullion og spinat.
Kog op og smag godt til med saften fra ananas, salt og peber.
Kom derefter i et smurt ovnfast fad sammen med kylling, broccoli og ananas.
Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Kog imens risene efter anvisning på emballagen.
Server med ris, peanuts og et drys persille.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Når man nu ikke er til koriander og spidskommen, har du så et andet forslag til krydderier, der vil passe?
Kh. Lis
Hej Lis
Der er i forvejen stødt koriander og spidskommen i karry, så jeg giver det blot ekstra af netop de to krydderier foruden karryen. Hvis du godt kan lide karry, så kan du blot bruge mere af det og undlade det ekstra koriander og spidskommen
Kh Ann-Christine
Er denne ret fryseegnet’
Jeg har ikke testet det, men prøv endelig og se om den fungere efter optøning og genopvarmning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Retten ser lækker ud og skal prøves som gæstemad.
Kan jeg lave retten helt færdig dagen før?
I så fald, tid og grader for opvarmning ?
Hilsen Alice
Hej Alice
det kan man i princippet godt, men jeg synes generelt ikke kylling egner sig specielt godt til det, da det nemmere bliver tørt ved genopvarmning.
Kh Ann-Christine