Pulled chicken burger


Saftig og mør pulled chicken burger med coleslaw og BBQ sauce, som smager noget så lækkert!
Helt enkelt serveret i en burgerbolle og super smovset!
En dejlig ret, som ikke tager lang arbejdstid i køkkenet, da den stort set passer sig selv det meste af tiden. Perfekt til en weekend eller fridag, hvor det lækre kød kan stå i ovnen og blive saftigt og mørt.
Prøv også: Fladbrød med kylling og haydari >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pulled chicken burger
- Pulled chicken
- 1 spsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk brun farin
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk sriracha chilisauce
- salt og friskkværnet peber
- 25 g smør
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 600 g kyllingebryst
- Coleslaw
- 400 g hvidkål, fintsnittet
- 300 g gulerødder, groftrevet
- Dressing
- 1,50 dl cremefraiche 18 %
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk dijon sennep
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 tsk sukker
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 4 burgerboller
- 4 spsk barbecuesauce
- 50 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pulled chicken
Rør sød paprika, røget paprika, spidskommen, brun farin, hvidløg, sriracha, flagesalt og friskkværnet peber godt sammen. Gnid kyllingebrysterne godt ind i marinaden. Sæt på køl i en lufttæt beholder i minimum 30 minutter – eller til næste dag.
Smør en støbejernsgryde godt med smør i bunden og siderne og kom kyllingekødet i gryden. Hæld grøntsagsbouillon ved og læg låg på og sæt gryden i en forvarmet ovn ved 125 grader alm. ovn i 3 timer.
Tag kødet op af gryden og træk kødet fra hinanden med to gafler.
Coleslaw
Kom cremefraiche og mayonnaise i en skål sammen med dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, spidskommen, friskkværnet peber og salt. Rør dressingen godt sammen og smag til.
Bland kål og gulerødder i en stor skål og rør dressingen grundigt i. Lad coleslawen trække i ca. 1 time på køl inden servering.
Server pulled chicken i varme burgerboller smurt med lidt barbecuesauce, sammen med coleslaw og lidt rucola.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
En lækker opskrift. Kan jeg evt. anvende udbenede Kyllingelår i stedet for brystkød?
Mvh
Peter B.
Hej Peter B
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, jeg har faktisk ikke testet den med udbenede kyllingelår, men det tror jeg vil fungere glimrende. De er jo typisk også lidt federe i kødet end kyllingebryst, hvilket blot er en fordel til denne ret.
God fornøjelse og skriv endelig igen, hvis du tester det af :)
Kh Ann-Christine
Det er min datters livret, og vi vil gerne servere det til hendes konfirmation, hvor der kommer omkring 30 gæster. Jeg tænker at lave pulled chicken forinden og så fryse det ned. Hvor stor en portion er det muligt at lave ad gangen? Og er tiden i ovnen den samme uanset mængde?
På forhånd tak for svar 😊
Hej Marie
Hvor lyder det dejligt!
Man kan fint lave en stor portion. Efter stegetiden i ovnen er afsluttet kan du tjekke om det er nemt at trække kødet fra hinanden og om al kyllingen er gennemstegt – og ellers blot give det lidt længere tid.
Det kan fryses, men skal trævles inden det fryses.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har ikke en støbejernsgryde med låg. Kan jeg bruge et ildfast fad og lægge staniol over?
Ja, det kan du fint gøre. det skal blot lukke tæt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine