Gå til forsiden
Menu

Saltede citroner og andre citrusfrugter

saltede-citroner

Fejrede i mon Valentinsdag i går? Vi har ikke fast traditioner på den dag (jeg elsker jo ellers traditioner), men mine svigerforældre tilbød at komme forbi og hygge med Johan og Julie og putte dem i seng – så vi kunne komme ud at spise. Det var vi lynhurtige til at takke ja til – dejligt med en kærestedag! Vi drak kaffe i Kählers kaffebar, spiste skøn mad og nød dejlige cocktails på St. Pauls Apotek. Dejlig, dejlig aften!

Igår eftermiddags saltede jeg citroner og citrusfrugter, det har jeg haft i tankerne længe – men det er første gang jeg prøver det. I får min fremgangsmåde her. Jeg har kun har set saltede citroner før, men valgte også at komme blodappelsin og grape i, da jeg tænkte at alle citrusfrugter jo måtte kunne bruges. Ja, og så fordi vi ikke havde nok citroner …

saltecitroner

Jeg er lidt spændt på resultatet, og skal nok vende tilbage med forskellige anvendelsesmuligheder når de er klar til spisning.

Saltede citroner og andre citrusfrugterUdskriv opskrift

Saltede citroner og andre citrusfrugter

  • 4 øko citroner
  • 2 øko blodappelsiner
  • 1 øko grape
  • 2 dl salt
  • kogende vand
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie

Skær et dybt kryds i citrusfrugterne og fyld dem med salt. Kom dem i et tomt og helt rengjort glas, som først lige har været overhældt med kogende vand. Tilsæt hvidløg, chili, og det resterende salt. Hæld kogende vand over til det dækker og afslut med olivenolie. Sæt tætsluttende låg på og lad stå mørkt og køligt i 1-2 måneder.

Jeg vender tilbage senere med anvendelsesmuligheder ;) Men det kan eftersigende bruges som tilbehør til alverdens gryderetter og skulle smage helt forrygende.14 kommentarer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *