Saltede citroner og andre citrusfrugter

saltede-citroner

Fejrede i mon Valentinsdag i går? Vi har ikke fast traditioner på den dag (jeg elsker jo ellers traditioner), men mine svigerforældre tilbød at komme forbi og hygge med Johan og Julie og putte dem i seng – så vi kunne komme ud at spise. Det var vi lynhurtige til at takke ja til – dejligt med en kærestedag! Vi drak kaffe i Kählers kaffebar, spiste skøn mad og nød dejlige cocktails på St. Pauls Apotek. Dejlig, dejlig aften!

Igår eftermiddags saltede jeg citroner og citrusfrugter, det har jeg haft i tankerne længe – men det er første gang jeg prøver det. I får min fremgangsmåde her. Jeg har kun har set saltede citroner før, men valgte også at komme blodappelsin og grape i, da jeg tænkte at alle citrusfrugter jo måtte kunne bruges. Ja, og så fordi vi ikke havde nok citroner …

saltecitroner

Jeg er lidt spændt på resultatet, og skal nok vende tilbage med forskellige anvendelsesmuligheder når de er klar til spisning.

salg-maldon

Min opskrift på saltede citroner og andre citrusfrugter

 • 4 øko citroner
 • 2 øko blodappelsiner
 • 1 øko grape
 • 2 dl salt
 • kogende vand
 • 1 chili
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dl olivenolie

Skær et dybt kryds i citrusfrugterne og fyld dem med salt. Kom dem i et tomt og helt rengjort glas, som først lige har været overhældt med kogende vand. Tilsæt hvidløg, chili, og det resterende salt. Hæld kogende vand over til det dækker og afslut med olivenolie. Sæt tætsluttende låg på og lad stå mørkt og køligt i 1-2 måneder.

Jeg vender tilbage senere med anvendelsesmuligheder ;) Men det kan eftersigende bruges som tilbehør til alverdens gryderetter og skulle smage helt forrygende.

saltede-citrus

Print Friendly
Relaterede indlæg:

13 kommentarer til Saltede citroner og andre citrusfrugter

 1. Spændende med kogende vand over, dem jeg lavede var kun med citronernes egen saft + lidt ekstra. Du kan godt glæde dig – de er skønne i gryderetter og til fisk :-)

 2. Mette skriver:

  Har også læst om dem på forskellige blogs, men har endnu ikke givet mig i kast med dem. Så jeg glæder mig til at læse hvad du anvender dem til. Måske kan det få lokket mig til at lave dem. For det lyder jo ret nemt

 3. Heidi/foodMAD skriver:

  Ja, de står også på min to-do liste! Og nemmere kan det da vist ikke være…

 4. Mette skriver:

  Syltede herligheder du har dig i vente, Ann-Christine. Dem kan du godt glæde dig til.

  Ligesom Malou, så bruger jeg også saft fra frugterne til at konservere i (ikke dem i glasset, men samme SLAGS saft som dem i glasset). Så det bliver spændende, hvordan dine bliver. Det er nok en lidt nemmere metode.

  Forleden nappede jeg den fuldstændig-nemt-over-gærdet udgave: http://www.becauseitmatters.dk/lynsyltede-citroner/

  Det virker faktisk forbløffende godt i en snæver vending.

  Rigtig god weekend.

  kh, Mette

  PS Hvor var du GOD i søndags!!!!!

 5. Annemette skriver:

  Jeg har nogle tagine retter pä listen hvor der skal hele saltede citroner skal i, men er endnu ikke kommet sä lang, at jeg har eksperimenteret med at lave dem, sä glaeder mig til at höre hvordan dine bliver :-)

 6. Nord skriver:

  Det ser spændende ud, jeg havde ikke tænkt på at man kunne gøre sådan, men det skal prøves.

 7. Christel skriver:

  Hej Ann-Christine,

  Hvordan går det/gik det med de syltede citroner?

  Hvad har du fået brugt dem til?

  Kh Christel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>