Culottesteg


Sådan en lækker rosastegt culottesteg er altså virkelig god mad og perfekt til alt fra sommergrillaftener og til efterårs- og vintermenuen.
Der er virkelig også meget kød i sådan en sag og når vi bare er os fire og der er culottesteg på festmenuen – så plejer vi gerne at have omkring en halv steg tilbage til dagen efter, som er perfekt til lækre banh mi burgere, sandwich ala min flæskestegssandwich eller blot som pålæg, hvor det jo faktisk sagtens kan fryses ned, skåret i tynde skiver. Klar til madpakker og gode frokoster.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Culottesteg
- 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg
- 3 fed hvidløg
- 3 stængler frisk rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Tag culottestegen ud af køleskabet. Dup den godt af med køkkenrulle for kødsaft og lad den tempere på køkkenbordet.
Fjern sener fra undersiden af culotten med en skarp kniv og rids fedtet øverst på culotten i tern – sørg for ikke at skære gennem kødet, men blot lige gennem fedtet og ned til kødet.
Kom rosmarinnåle, salt, peberkorn og hvidløg i en morter og stød det sammen til en smuk grøn rosmarinsalt, som gnides godt ind i de ridsede fedttern på culottestegen.
På grill
Varm kullene i en grillstarter og fordel derefter de varme kul i hver side af en kuglegrill. Grill culottestegen ved indirekte varme på en rist.
Intervalstegning:
- grill i 20 minutter.
- hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
- grill igen i 20 minutter. (se evt tip med stegetermometer og temperatur)
Tag culotten ud og lad den hvile på et skærebræt i cirka 15 minutter, dækket med et rent klæde og skær den derefter ud.
I ovnen
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Intervalstegning:
- ovn i 20 minutter.
- hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
- ovn i 20 minutter. (se evt tip med stegetermometer og temperatur)
Tag culotten ud og lad den hvile i fadet i cirka 15 minutter, dækket med et rent klæde og skær den derefter ud.
Udskæring af culottesteg
På mine billeder her, har jeg først skåret skiver af den spidse ende af culottestegen. Man kan se at jeg faktisk godt lige kan skære en skive mere og derefter vender jeg stegen en halv omgang og skærer på den anden led.
TIP – Stegetermometer
Vi bruger ikke selv et stegetermometer, når vi steger culottesteg. Men hvis man har en mindre eller større steg end vores – eller gerne vil være helt på den sikre side, så kan man bruge sådan et.
Her skal temperaturen være på 56-57 grader (endelig ikke mere), når culottestegen tages af grillen eller ud af ovnen i det sidste interval.
Opskriften er til 6-8 personer

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Ugen efter, at jeg skal prøve din opskrift på culottesteg, skal jeg have søstrene til kalvesteg og salat.
Men på nettet står der både noget med grydesteg og hvad har vi, og jeg kan ikke finde en opskrift på kalvesteg i dine opskrifter.
Kalvestegen var (også) hundedyr, så nu stiller jeg bare dette dumme spørgsmål i stedet for at risikere, at jeg klokker i det på selve dagen.
Er det fordi, det ER det samme som culottesteg???
venlig hilsen
Jane Bengtsen
Hej Jane
Det lyder hyggeligt!
Kalvesteg og culotte er dog ikke det samme og jeg vil i stedet anbefale at lave kalvestegen i en langtidssimret ret, da det gør den mør og saftig.
Den kan nemlig godt blive sej af at blive tilberedt som culotte.
jeg har desværre ikke nogen opskrift klar med kalvesteg endnu, som jeg kan henvise dig til – men det er på min liste :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge ramsløgssalt til culottestegen?
Hej Tina
Ja, det vil bestemt være lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er første gang, jeg skal forsøge mig med en culottesteg. Den skal i ovnen.
Men slagteren siger en ting, opskriften på pakken noget andet.
Jeg plejer at bruge dine opskrifter, men jeg er i tvivl om et par ting.
Skal stegen brunes, inden den kommer i ovnen?
Og skal kødsiden gnides ind i salt mv., eller er det kun sværene?
Som du kan høre, er nerverne lidt på højkant.
Jeg lever meget beskedent, og det skal gerne lykkes :-)
Hej Jane
Jeg plejer ikke at brune culottestegen inden intervalstegningen og plejer kun at gnide sværene ind i saltblandingen, men der sker ikke noget ved at der kommer lidt på kødsiden også, jeg synes dog ikke det er nødvendigt.
Jeg håber det kommer til at gå helt som det skal og du får en saftig og mør steg.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine