Culottesteg


Sådan en lækker rosastegt culottesteg er altså virkelig god mad og perfekt til alt fra sommergrillaftener og til efterårs- og vintermenuen.
Der er virkelig også meget kød i sådan en sag og når vi bare er os fire og der er culottesteg på festmenuen – så plejer vi gerne at have omkring en halv steg tilbage til dagen efter, som er perfekt til lækre banh mi burgere, sandwich ala min flæskestegssandwich eller blot som pålæg, hvor det jo faktisk sagtens kan fryses ned, skåret i tynde skiver. Klar til madpakker og gode frokoster.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Culottesteg
- 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg
- 3 fed hvidløg
- 3 stængler frisk rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tag culottestegen ud af køleskabet. Dup den godt af med køkkenrulle for kødsaft og lad den tempere på køkkenbordet.
Fjern sener fra undersiden af culotten med en skarp kniv og rids fedtet øverst på culotten i tern – sørg for ikke at skære gennem kødet, men blot lige gennem fedtet og ned til kødet.
Kom rosmarinnåle, salt, peberkorn og hvidløg i en morter og stød det sammen til en smuk grøn rosmarinsalt, som gnides godt ind i de ridsede fedttern på culottestegen.
På grill
Varm kullene i en grillstarter og fordel derefter de varme kul i hver side af en kuglegrill. Grill culottestegen ved indirekte varme på en rist.
Intervalstegning:
- grill i 20 minutter.
- hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
- grill igen i 20 minutter. (se evt tip med stegetermometer og temperatur)
Tag culotten ud og lad den hvile på et skærebræt i cirka 15 minutter, dækket med et rent klæde og skær den derefter ud.
I ovnen
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Intervalstegning:
- ovn i 20 minutter.
- hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
- ovn i 20 minutter. (se evt tip med stegetermometer og temperatur)
Tag culotten ud og lad den hvile i fadet i cirka 15 minutter, dækket med et rent klæde og skær den derefter ud.
Udskæring af culottesteg
På mine billeder her, har jeg først skåret skiver af den spidse ende af culottestegen. Man kan se at jeg faktisk godt lige kan skære en skive mere og derefter vender jeg stegen en halv omgang og skærer på den anden led.
TIP – Stegetermometer
Vi bruger ikke selv et stegetermometer, når vi steger culottesteg. Men hvis man har en mindre eller større steg end vores – eller gerne vil være helt på den sikre side, så kan man bruge sådan et.
Her skal temperaturen være på 56-57 grader (endelig ikke mere), når culottestegen tages af grillen eller ud af ovnen i det sidste interval.
Opskriften er til 6-8 personer
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Valdemarsro 🧡
Vi skal stege kalveculotte til ca 100 personer
Hvor meget tænker I vi skal bruge – gæsterne får også forret og div tilbehør
Hvordan steger vi kødet dagen før og varmer det op umiddelbart?
På forhånd tak for svar 🙏
Hej Lili
En mængde på 150-200 g kød pr person er meget passende – alt afhængig af gæstesammensætningen (børn/voksne mv), så ville jeg gå med 175 g pr person.
Jeg synes det fungere godt at stege nogle minutter kortere tid i intervalstegeningen, tage kødet ud af køleskabet en times tid før servering og brune den færdig stegte steg af ved høj varme- gerne på en grill – et par minutter på alle siderne og lade den hvilke igen 5-10 minutter inden den skæres ud til servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Tak for rigtig gode opskrifter.
Jeg skal lave 2 kalveculotter på henholdsvis 1 og 1,6 kg.
Skal de have samme stegetid?
Og kan man lave flødekartofler i ovnen samtidig?
Hilsen
Eva
Hej Eva
Tak for din søde hilsen. Den på 1 kg vil jeg give et interval på omkring 15-15-15, måske 20 minutter i sidste intervand afhængig af hvor tyk den er i omkreds. Man kan fint lave flødekartofler imens, de skal jo bage noget længere tid i alt, så beregn lidt længere tid til dem også, når ovnen åbnes og lukke flere gange undervejs.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Må man komme vand i fadet for sovs når det er i ovn
Hej Allan
Det kan du fint gøre, evt sæt stegen på en rist
God fornøjelse
Kh Ann-Christine