Kebab shawarma


Hjemmelavet kebab shawarma af lammekød med en fantastiske og autentisk smag af de lækreste krydderier i perfekt forening.
Selv om ingredienslisten er lang, så er de fleste af ingredienserne krydderier, og flere af dem kan eventuelt erstattes med en god ras-el-hanout-blanding, som efterhånden kan købes i mange større supermarkeder. Hvis du ikke har alle krydderierne, så brug blot dem, du har. Den hjemmelavede shawarma skal nok blive uimodståelig lækker alligevel.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sharwarma af lammekød - kebab
- 1 kg lammekølle, eller skank
- Marinade
- 6 dl græsk yoghurt 10 %
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk allehånde, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk muskatnød, stødt
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stjerneanis, stødt
- 1 øko citron, skal og saft herfra
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 6 pitabrød
- 0,50 agurk
- 4 tomater, skåret i tern
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander, grofthakket
Skær lammekødet i små, gode mundrette stykker og strimler.
Rør marinaden godt sammen i en stor skål og vend l ammekødet grundigt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 12 – 24 timer.
Tag kødet op af marinaden med en hulske og kasser den overskydende marinade.
Varm lidt olie op på en stor pande og steg kødet i små portioner ad flere omgange. Det er vigtigt kun at stege lidt kød ad gangen, da det ellers afgiver for meget væde og derved risikerer at blive kogt i stedet for stegt.
Saml shawarmaen med fyldet, mens kødet stadig er rygende varmt.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fuldstændig FANTASTISK opskrift! Mange meget krydrede krydderier, men følg opskrift og få godt afstemt krydderet lammekød.
Mange andre opskrifter giver den FULD GAS med spidskommen, nelliker mv. Men denne opskrift er rigtig godt afbalanceret på tværs af alle krydderierne. Tak for god opskrift!!!
Og gør dig selv den tjeneste at købe fersk lammekød. Din slagter ved hvad du ska’ bruge.
Jeg købte 1.2 kg lammekød. Nok til 8 store måltider ;)
Hej
Kan man bruge denne opskrift på at marinere lammekødet og sætte det på spyd og tilberede dem i en airfryer?
I givet fald hvor længe skal jeg give dem i en airfryer?
På forhånd tak
M.v.h Pia
Hej Pia
Ja, det kan du og jeg har lavet en smart omregner til airfryer her – den kan bruges til alle mine opskrifter :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge kylling i stedet og hvor meget skal man beregne til 2 personer, tænker det mætter mindre end lanmekød
Hej Henriette
Du kan fint bruge kylling i stedet for lam, og jeg vil beregne omkring 150-175 g pr person.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine