Alt i en gryde med kylling og rodfrugter
Vi havde køleskabet fyldt af lækre rodfrugter. De klassiske kartofler og gulerødder, men også bolchestribede beder, som er så flotte at jeg næsten ikke nænnede at langtidssimre/dampe dem. De mister nemlig det meste af den fine farve efter sådan en omgang, men lækre er de nu alligevel.
Opskriften på “Alt i en gryde” kan varieres i det uendelige. Brug det der er i køleskabet og vær blot opmærksom på om der er nogle af råvarerne som ikke vinder på at blive langtidssimret. Så skal de blot tilsættes tilsidst og kun lige have 5 minutter under låg. Det er fx broccoli, blomkål, og courgetter. I min opskrift er der rigeligt til 6-8 personer, hvis man servere godt brød og fx ris til.
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Alt i én gryde med hanekylling og rodfrugter
- 1 hanekylling
- 8 bolchebeder
- 10 kartofler
- 5 gulerødder
- 1 squash
- 3 dl hønsebouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt koriander
- 0,25 rød chili, (kan undlades)
- 1 håndfuld frisk timian, eller 2 tsk. tørret
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hanekyllingen rengøres og renses. Gnid med salt og friskkværnet peber, spidskommen og tørret koriander.
Olivenolie og smør varmes i en stor gryde, gerne en støbejernsgryde. Brun kyllingen heri, godt brunet på alle sider.
Lad kyllingen ligge i gryden med brystet op, tilsæt 2 dl boullion og krydderier + chilien. Lad kyllingen simre i 30-40 minutter med låg på. Sørg for at den ikke koger tør.
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
Tag chilien op. Tilsæt rodfrugterne i gryden, evt sammen med lidt mere boullion. Grøntsagerne skal ikke dækkes med bouillon, gryden må endelig bare ikke koge tør. På med låget og lad det simre i 40-45 minutter.
Når kartoflerne er møre, tilsættes courgetterne i grove stykker og dampes med i 4-5 minutter.
Server straks, gerne direkte i gryden. Drys med frisk timian inden servering og spis brød til. Server gerne ris til også, så kan retten snildt række til mange.
P.S Haps evt et par kartofler, beder og gulerødder op. Pisk det med lidt smør til mos og server som kartoffelmos til retten.
Hvis man undlader chili og skære lidt ned på salt, kan retten på den måde fint serveres til de helt små også. Eller til de lidt større børn som ikke er vilde med grøntsager, men som godt kan lide kartoffelmos ;)
(Opskriften er til 6-8 personer, afhængig af tilbehøret. Server fx brød og ris til. Vi spiste blot lidt nybagt fletbrød til)
Uhm – hvor ser det dejligt ud.
Rigtig comfort food af den meget meget pæne slags.
Bliver vi også forkælede med brødopskriften?
Dejlig søndag til jer!
Tusind tak Mette. Jeg skal gerne skrive opskriften på fletbrødet også, jeg kan se jeg vist aldrig har haft en helt lign på bloggen, men kan huske den i hovedet ;)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Det står og bobler i gryden her hos mig nu. Og ih, hvor det dufter! Glæder mig til at smage. Tak for endnu en lækker opskrift :)
Håber det smagte skønt! Glæder mig til at se dig på fredag :)
Den skal vi da have i aften – men jeg kan ikke lige se, hvornår bolchebederne skal i?
Sammen med kartoflerne?
Ja, det plejer jeg at gøre :) God fornøjelse med retten
Halløj :-) “Lad kyllingen simre i 30-40 minutter med låg på. Sørg for at den ikke koger tør.”
Hvad mener du med sørg for at den ikke koger tør? Mener du bouillon?
Med venlig hilsen Nina
Ja, der skal altid være væde i bunden af gryden, så det kan muligvis være nødvendigt at spæde op med mere grøntsagsboullion.
Kh AC
Hej
Spændende opskrift!
Jeg tænkte om man kunne bruge en mørk øl i stedet for boullion’en og om man ville kunne bruge græskar i retten?
Ja, det kan du fint. Alt afhængig af hvilket græskar du bruger kan det være du skal vente med at komme det i til retten har simret let – så græskaret får omkring 30-35 minutter, det plejer at være fint til at gøre det mørt men ikke udkogt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine