Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-kylling/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad i fad og ovnretter, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Bagt kylling med kartofler og krydderurter

Virkelig nem og lækker kylling i fad, som er perfekt til en lørdagsmiddag og som tilmed er dejlig nem at lave.

Her har jeg tilberedt retten med kartofler og gulerødder, men man kunne også sagtens supplere op med flere rodfrugter eller fx tilberede den med sommersøde solmodne tomater, squash og majskorn fra en lækker majskolbe … når de lækkerier er i sæson. Den ovnbagte kylling giver masser smag til grønt og en god grøntsagsboullion giver en virkelig skøn smag.

Prøv også: opskrift på helstegt kylling i ovn >>

Bagt kylling med kartofler og krydderurter - lørdagskylling deluxe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT15M4
Ingredienser
  • 1 kg kylling, overlår og evt bryst med skind
  • 800 g kartoffel, skrubbede
  • 4 gulerod, skrællede og skiveskåret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til at smøre fadet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Skær kartoflerne i halve og kom kartofler, gulerødder og boullion i fadet, sammen med krydderurterne. Vend det godt sammen.

Krydre kyllingestykkerne godt med salt og peber, læg dem øverst i fadet og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter eller til kartoflerne er møre og kyllingen gennemstegt og med sprødt skind.

Drys med friske krydderurter inden servering og server med en god blandet salat og lækkert brød.