Brioche burgerboller
Bløde saftige og lækre brioche burgerboller, som er så skønne til en lækker hjemmelavet burger.
Brioche boller kan også bages uden sesamfrø og bruges til kagebordet, som søde smørboller, der er lækre og luftige. Jeg bager gerne en dobbeltportion og fryser dem ned, mens de stadig er en anelse lune, så er de som nybagt når de tages op af fryseren, tøes op, forstøves med lidt vand og lunes i ovnen inden de bruges til burgere.
Prøv også: klassisk opskrift på burgerboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brioche burger boller
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 125 g smør, skåret i tern, stuetempereret
- 2 spsk sukker
- 1,50 tsk salt
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 550 g hvedemel
- Derudover
- 1 æg, til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
Lun mælken til ca. 30 grader, kom den i en skål og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg, smør, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet. Rør det godt sammen – gerne på røremaskine – til dejen er glat og har en ensartet konsistens. Rør resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig.
Kom dejen i en ren skål, dæk den til med et klæde og lad den hæve på køkkenbor- det i 2 timer.
Form 10 runde boller og sæt dem til efterhævning på en bageplade med bagepapir i 1 time. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
Bag bol-lerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle af på en rist inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej har et spørgsmål, der går ud på om man kan lave bollerne, og fryse dem ned ubagte? Skal man så evt optø dem inden bagning?
Mvh Joan
Hej Joan
Ja, det kan man i princippet godt. Men jeg oplever det som bedre resultat at bage de helt friskbagte boller, – i fryseren med dem, mens de stadig er lidt lune. Tø dem op, stænk med vand og derefter lune dem i ovnen. Så bliver de super lækre og helt som nybagte.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det ser ud som en perfekt opskrift på skønne briocheboller. Er det muligt at bruge laktosefrit smør i dem?
Hej Søren
Mange tak, og man kan sagtens lave dem med laktosefri smør.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, jeg vil spørge om jeg kan bage det som et briochebrød istedet for briocheboller og om temperaturen eller bagetiden så skal justeres? På forhånd tak!
Det kan du godt, men der skal lige justeres på bagetiden, som vil være omkring 30-40 minutter.
Kh Ann-Christine