Chili con carne


Det får du min allerbedste opskrift på chili con carne, som altid er et hit både når jeg laver den til hverdag eller når vi har gæster.
Jeg laver gerne vores chili con carne i en mild børnefamilievenlig version.
Der er masser af power på smagen, men den er ikke spor stærk, så hele familien kan være med! Hvis du vil have den med mere bid og chilismag, skruer du bare op for mængden af chiliflager eller tilføjer cayenne eller frisk chili, alt efter smag og behag.
Prøv: Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili con carne
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 350 g hakket oksekød
- 400 g hakkede tomater
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 dl oksebouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 40 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 125 g nachos
- 3 dl ris
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 150 g cheddar ost
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm olien til lav-middel varme i en sauterpande eller en gryde. Tilsæt spidskommen, kanel, koriander, chili og hvidløg. Rør rundt i et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt de hakkede løg. Rør rundt, til løgene er bløde, tilsæt nu oksekød og brun det ved høj varme. Tilsæt hakkede tomater, hakkede soltørrede tomater og oksebouillon. Læg låg på og lad det simre i en halv times tid.
Smag saucen til, skal det have mere power, så tilføj lidt mere chili. Hvis saucen er blevet for stærk, så vent med at gøre noget. Bønnerne og chokoladen runder den af snart. Tilsæt bønner og varm retten godt igennem i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og rør først halvdelen af chokoladen i og smag til med resten af chokoladen. Smag til igen med salt og peber.
Server med nachos, ris, godt brød, creme fraiche og gratiner evt med cheddarost
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har prøvet flere gange og nu tilsat øl, en Harboe er fin, og gulerødder i stedet for squash. Øllen gør et eller andet ved smagen jeg rigtig godt kan lide. Har også forsøgt med klump i stedet for fars. Kræver længere tid, men giver også et dejligt resultat.
Hej Jann
Hvor er det godt at høre – og det lyder lækkert!
jeg laver selv ofte denne langtidssimrede con carne med bov, når det skal være simremad. Den kan jeg også varmt anbefale :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Som altid en fantastisk opskrift, som vi altid bruger når vi skal lave Chili con carne!
Hvor mange mdr må den fryses ned?
Hej
Mange tak! Det er jeg glad for I synes. Frysetiden anbefales på hjemmelavede retter med kød til omkring 2 måneder, herefter vil kvaliteten af retten dale.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Sikken en dejlig opskrift, tak! Jeg fordoblede mængden (undtagen kødet), og tilføjede et par aubergine som du foreslår i noterne, det blev super lækkert og en god, stor portion! Det er skønt at kunne strække 400g oksekød til to voksne i flere dage.
Hej Barbara
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine