Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chili-con-carne/

Chili con carne

Det får du min allerbedste opskrift på chili con carne, som altid er et hit hvad end vi laver den til hverdag eller når vi har gæster.

Jeg laver gerne vores chili con carne i en mild børnefamilievenlig version.

Der er masser af power på smagen, men den er ikke spor stærk, så hele familien kan være med! Hvis du vil have den med mere bid og chilismag, skruer du bare op for mængden af chiliflager eller tilføjer cayenne eller frisk chili, alt efter smag og behag.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT50M

Chili con carne

Tid i alt50 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal5 pers.
Ingredienser
  • 1,25 tsk stødt spidskommen
  • 1,25 tsk kanel
  • 1,25 tsk stødt koriander
  • 0,63 tsk chiliflager
  • 2,50 fed hvidløg, finthakket
  • 2,50 løg, finthakket
  • 437,50 g hakket oksekød
  • 1,25 dåse hakkede tomater
  • 3,75 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 1,25 dl oksebouillon
  • 2,50 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
  • 50 g mørk chokolade
  • 3,75 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 156,25 g nachos
  • 3,75 dl ris
  • 2,50 dl cremefraiche 18 %
  • 187,50 g cheddar ost
  • 1,25 håndfuld frisk koriander
  • 1,25 rød chili, finthakket
Udskriv 
Fremgangsmåde

Varm olien til lav-middel varme i en sauterpande eller en gryde. Tilsæt spidskommen, kanel, koriander, chili og hvidløg. Rør rundt i et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt de hakkede løg. Rør rundt, til løgene er gennemsigtige og klare, tilsæt nu oksekød og brun det. Tilsæt de flåede tomater, hakkede soltørrede tomater og oksebouillon. Læg låg på og lad det simre i en halv times tid.

Smag saucen til, skal det have mere power, så tilføj lidt mere chili. Hvis saucen er blevet for stærk, så vent med at gøre noget. Bønnerne og chokoladen runder den af snart. Tilsæt bønner og varm retten godt igennem i 5 minutter.

Tag gryden af varmen og rør først halvdelen af chokoladen i og smag til med resten af chokoladen. Smag til igen med salt og peber.

Server med nachos, ris, godt brød, creme fraiche og gratiner evt med cheddarost