Gryderet med kylling


Gryderet med kylling og grøntsager er nemt og lækkert og denne opskrift har jeg kommet ekstra mange grøntsager i, krydret chorizo og skønne krydderier.
Det smager så godt og er lækkert med ris, eller med bagt blomkål og fintsnittet spidskål
Jeg laver altid gerne en stor portion af denne ret, så der er mad til to dage – og så spiser vi resterne i tortillawraps med guacamole, fintsnittet spidskål, lidt finthakket chili og en lækker cheddarost. Så nemt og lækkert og en skøn måde at slippe nemt omkring at skulle i køkkenet på anden dagen.
Prøv også: min opskrift på hønsekødssuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gryderet med kylling
- 200 g champignon, renset og skåret i kvarte
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 50 g chorizo, i små tern
- 1 squash, i små tern
- 1 aubergine, i små tern
- 2 spsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk stødt spidskommen
- 800 g hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 400 g kyllingefilet
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
Kom olie i en stor gryde og varm op ved middelvarme. Kom smør på og lad det bruse af. Rist champignon ved høj varme til de har en flot stegeskorpe og sæt dem derefter tilside på en tallerken.
Tilsæt løg, hvidløg, chorizo og soltørrede tomater i olie i samme gryde og sauter til løgene er bløde. Tilsæt squash og aubergine og rist til grøntsagerne er lækre og møre. Kom paprika, røget paprika, oregano, timian, spidskommen, grøntsagsboullion og hakkede tomater i gryden og lad det koge op.
Kom de hele rå kyllingefiletter i gryden, sammen med de ristede champignon og dæk dem med grøntsagerne. Læg låg på og lad retten simre i 20-30 minutter, til kyllingekødet er perfekt mørt. Tag kyllingefiletterne op af gryden og riv kødet fra hinanden med to gafler eller skær det i små tern.
Kom kødet tilbage i gryden og smag retten godt til med salt, peber og piskefløde.
Til servering
Server med kogte ris og et drys persille

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Altså filmen knækker for mig på det punkt hvor kyllingefileterne skal på panden. Er det den samme pande som jeg nu har en tomatsovs med grønsager i? Og når/hvis jeg puttede dem ned i samme pande, så bliver den til en gryde senere, når kødet skal op. Jeg lavede dobbelt portion og det var helt umuligt at have det hele på samme pande hele vejen igennem. Når man ikke er vant til at lave mad, ville det være mega fedt, hvis man ikke var i tvivl om sådan noget. Endte med at putte det hele i ovnen, så det blev en ovnret i stedet:-)
Hej Preben
Jeg kan godt se din pointe. Der står nu gennemgående gryde hele vejen, så det står mere tydeligt – og den kan uanset fint laves i en stor sauterpande, hvis man ikke laver dobbelt portion.
Jeg beklager forvirringen og håber det smagte dejligt uanset!
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift, jeg skal lave den til 40 personer, hvoraf nogle ikke spiser svinekød. Hvad kan man erstatte chorizo med?
Vh Maria
Hej Maria
jeg vil anbefale at bruge lidt ekstra røget paprika og ellers smage godt til, så kan du fint undlade chorizo
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Her hjemme kan min mand ikke tåle løg og hvidløg. Men selv uden smager denne ret så godt!
Hej Helle
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine