Hakkebøffer i fad


Hakkebøffer i fad smager så dejligt og er et skønt e twist af den klassiske hakkebøf, som her er tilberedt og serveret i fad med masser af grøntsager og god smag. Et dejligt alternativt til den mere traditionelle brune sauce og bløde løg stegt på panden.
I min opskrift på hakkebøffer tilberedt i fad har jeg sneget en masse skønne grøntsager i retten, tilberedt en lækker krydret tomatflødesauce. Jeg servere gerne ris til og måske en lækker sprød salat, alt efter årstiden og smag.
Prøv også: opskrift på en lækker sprød blomkålssalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hakkebøffer i fad
- 400 g hakket oksekød
- 200 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, finthakkede
- 2 porre, i tynde skiver
- 50 g chorizo, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 rød peberfrugt, i tern
- 1 tsk sød paprika, eller røget paprika
- 1 dl piskefløde
- 100 g pikant flødeost
- 400 g hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie, eller smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld bredbladet persille
Form fire bøffer. Det er vigtigt, at de er lige store og har samme højde, når de steges. Krydr dem med salt og peber og steg dem i et minut på hver side ved høj varme på en pande i smør og olie. De skal kun have stegeskorpe, og endelig ikke gennemsteges!
Tag hakkebøfferne af panden og anret dem i et smurt ovnfast fad.
Steg champignoner ved høj varme på den samme pande som bøfferne i et par minutter, tilsæt ekstra olie, hvis nødvendigt.
Tilsæt løg, porre, chorizo, timian og hvidløg. Sauter det ved middelvarme, til løg og porre er bløde. Kom derefter peberfrugt, paprika, fløde, pikant flødeost og hakkede tomater på panden og rør rundt.
Smag til med salt og peber og varm saucen godt igennem i et par minutter. Hæld den over hakkebøfferne i fadet og bag retten i en forvarmet ovn i 10-15 minutter ved 175 grader varmluft.
Tilberedelsestiden kan variere lidt, så tjek dem gerne efter cirka 10 minutter, så du sikrer dig, at de ikke får for meget.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Kan retten forberedes i forvejen og laves færdig dagen efter?
Mvh Dorthe
Hej Dorthe
jeg har ikke testet det af, men mon ikke det kan fungere.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det blive godt hvis man udskifter oksekød med fisk?
Jeg har ikke testet præcis denne med fisk, men prøv det endelig af :)
Kh Ann-Christine
Vil man kunne erstatte hakket oksekød med hakket kyllingekød i stedet?
Ja, det kan du sagtens, det er også lækkert :)
Kh Ann-Christine