Kyllingefrikadeller


Kyllingefrikadeller smager fantastisk, og de skønne deller bliver dejligt møre og er godt sammen med en masse lækre krydderier.
De kan serveres som de er, som alternativ til alm frikadeller og så er de også skønne i madpakker og som en del af en god klassisk tomatsauce og kødboller til spaghetti.
Her er de lækre kyllingefrikadeller smagt til med saftig squash, skønne soltørrede tomater og timian – det giver nemlig en ekstra herlig smag.
Prøv også: Opskrift på lækre kyllingelår >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingefrikadeller
- 400 g hakket kylling
- 0,50 squash, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Før alle ingredienserne sammen i en skål og lad farsen hvile i 30 minutter.
Form til flotte frikadeller og steg dem i smør på en pande til de er gennemstegte og lækre.
Kyllingefrikadeller kan også steges i ovnen på en bageplade i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter til de er gyldenbrune og gennemstegte. Vend dem gerne undervejs.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er en gammel kone på 75 år, og har lavet meget og god mad i mange år.
Jeg prøver gerne tit nye opskrifter.
Men jeg løb sur i at finde ud af : Hvad/ hvor meget er 0,50 squash ??? i opskriften med kyllingefrikadeller. Hvorfor ikke opgive det i vægt eller dl.
Hej Birthe
Mange tak for din besked. Det er blot 1/2 squash der skal bruges (alm gennemsnits supermarkedsstørrelse) – og det behøver ikke være nøjagtigt på mål.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan du sige ok til at fryse dem? Bevarer de friskheden? Hvordan serverer du dem efter frostperioden? Tips?
Hej Maja
Ja, det kan man fint. De skal helst fryses helt frisklavede og kan lunes i ovnen efter de er tøet op.
Kh Ann-Christine
Helt vildt lækre. Jeg er kun 12 men kunne sagtens lave dem, dine opskrifter er altid vildt gode <3
Tusind tak for din søde hilsen, Frida!
Du er da sej i et køkken ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine