Lakselasagne med spinat


Skøn lakselasagne med spinat er en herlig ret, som måske er en lidt utraditionel lasagne, men den er så lækkert smovset, fyldt med god smag og et kæmpe hit hos mine børn.
En rigtig dejlig ret, men jeg var lidt spændt på hvad Johan og Julie ville sige til spinaten. Før jeg blev mor, troede jeg at der var en eller anden uskreven regel om at børn ikke var vilde med spinat, og at det var noget man skulle lære at holde af … Både Johan og Julie spiser rub og stub det hele og synes godt om det.
Hermed en varm anbefaling til lakselasagne – den er vildt lækker!
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakselasagne med spinat
- 2 løg, finthakkede
- 500 g frossen spinat
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 175 g mascarpone
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 0,50 dl piskefløde
- 0,50 tsk tørret oregano
- 500 g laks
- 10 lasagneplader
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sauter løg på en pande med olivenolie, til løgene er bløde. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem, til spinaten er tøet helt op. Tilsæt muskatnød, salt, peber samt mascarpone og rør det godt sammen. Smag til.
Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en anden gryde. Tilsæt hakkede tomater, fløde, oregano og smag til med salt og peber. Kog op og lad det simre i et par minutter.
Fjern skindet på laksen og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm stykker.
Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg skiftevis et lag spinat, et lag tomatsauce, laks og pastaplader og fortsæt, til begge saucer og laksen er brugt.
Bag lasagnen i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til pastaen er mør, men stadig har lidt bid.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Undrer mig over, at man slutter af med lasagneplader øverst. Jeg havde lidt mascarpone tilbage, som jeg varmede/smeltede i gryden, spinatsovsen havde været i. Denne mascarpone smurte jeg på de øverste lasagneplader og dryssede oregano og paprika på. Nu er lasagnen i ovnen, og jeg er spændt på, hvordan den bliver.
Hej Elin
jeg afslutter heller ikke med lasagneplader, som du ser på billedet er de dækket af sauce og spinat.
Jeg håber det blev lækkert!
Kh Ann-Christine
Har du et forslag til, hvad man kan servere til lasagnen i form af salat/ grøntsager?
Tak for rigtig god opskrift.
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen. jeg har samlet en række gode forslag med gode salater der passer til alt – de vil alle passe godt til denne ret.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej med dig,
Jeg prøvede opskriften af igår. Men jeg må indrømme, jeg savnede lidt mere smag. Jeg er vant til lidt mere krydret mad, om man vil. Mon du kan foreslå en måde, man kan pifte smagen lidt op? Måske mere muskatnød or sort peber (selvom jeg brugte mere af begge end du angav)? Eller en knivspids chilli i tomatsovsen? Ellers blev den god og vamset som du beskriver den. Helt sikkert noget jeg vil lave igen.
Hej Lea
Tak for din søde hilsen, og det er bestemt smag og behag, hvor krydret maden skal være. Netop i denne ret, vil jeg gerne have den milde smag fra laksen med den cremede spinat i centrum, så jeg holder krydderierne helt enkle.
Mængden af friskkærnet peber står frit og er ikke angivet, netop fordi der kan være stor forskel på styrken i peberkorn – og igen, smag og behag :) Jeg vil anbefale lidt ekstra peber, og måske lidt ekstra salt og muskatnød. Chili synes jeg vil overdøve laksen, men du må endelig justere til som du synes vil passe bedst til dig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine