Chili sin carne


Chili sin carne er en skøn måde at få en ret med varmende grøntsager ind i menuen her i efteråret – og ja, året rundt faktisk.
Her vil jeg dele min bedste opskrift på den lækre vegetar udgave af min yndlings chili con carne og lige netop dén klassiske opskrift, foretrækker jeg at holde præcis som den er – uden ‘skjulte’ grøntsager, hvorimod denne vegetarudgave uden kød, er spækket med grøntsager, der passer perfekt til retten.
Prøv også: opskrift på vegetar bolognese >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili sin carne
- 1,50 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 2 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 aubergine, groftrevet
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 400 g hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 30 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 125 g nachos
- 400 g ris
- 100 g cremefraiche 18 %
- 100 g cheddar ost
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 lime
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm spidskommen, kanel, koriander, røget paprika og chiliflager igennem i en tør sauterpande eller en gryde. Rør rundt i et par minutter, til det dufter pragtfuldt.
Skru derefter lidt ned for varmen og tilsæt olie, hakkede rødløg og hvidløg. Rør rundt, til løgene er bløde. Tilsæt squash, aubergine, bladselleri, hakkede tomater, soltørrede tomater og grøntsagsboullion. Læg låg på og lad det simre i 30 minutter.
Tilsæt bønner og varm dem godt igennem i 5 minutter.
Tag sauterpanden af varmen og rør chokoladen i – start med halvdelen og smag til med resten af chokoladen samt salt og peber og evt. mere chili, hvis den skal være stærkere.
Server med ris, nachos, cremefraiche, chili, cheddarost, frisk koriander og lime.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg har problemer med at få smag i. Er det fordi jeg rister krydderierne forkert? Ikke noget jeg rigtig har prøvet før
Vh
Hej Maja
Det kan være flere ting; mængden af krydderier, smagen i de krydderier der bruges (det kan variere meget alt efter friskhed og mærke) og ristningen.
Man kan fint riste lidt ekstra krydderier på en pande og smage til med, + justere med lidt ekstra chiliflager, salt og friskkværnet peber til den sidder lige i skabet :)
Kh Ann-Christine
Jeg gir den beligalinser, det kan altså også noget
Ja, det er også super lækkert! Tak for at dele dit fine tip
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Tror du at det er muligt at lave retten i en slow cooker?
Mvh Cille
Hej Cille
Ja, det vil jeg tro den fint kan
Men har ikke selv en, så har ikke erfaring med det – men prøv det endelig af.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine