Frikadeller


Saftige frikadeller er jo ganske simpelt bare en af de bedste danske klassikere! Jeg serverer frikadeller til alt fra pitabrød til kold kartoffelsalat, varm grønlangkål, kartofler og sauce og så smager frikadeller helt fantastisk på godt rugbrød med rødkål og små syltede cornichoner eller i en god rugbrødssandwich.
Frikadeller kan varieres med friske eller tørrede krydderurter, hvidløg, karry, spidskommen og forskellige kombinationer af svinekød, kylling og kalvefars. Den gode gamle frikadelleopskrift er et hit, i alle variationer og her får I min bedste opskrift på frikadeller.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frikadeller
- 500 g hakket svinekød
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk finvalset havregryn
- 1 dl mælk
- 1 æggehvider
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Rør alle ingredienserne med en håndmikser i 2-3 minutter.
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form frikadellerne og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme i cirka 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Tak for dejlige opskrifter. Jeg har lidt svært ved at bedømme hvor meget salt og peber, der skal i. Har ikke lyst til at smage på rå fars😅😀. Hvad putter du ca. i her af tsk. ???? Der står meget ofte salt og peber uden angivelse af mål i opskrifter. Hvordan kan det i grunden være? Der står jo mål på alt andet. 🤔🤔
Hej Jette
Mange tak for din søde hilsen. Grunden til at jeg ikke skriver mål på salt og peber skyldes mest at salt og peber skal i som en tilsmagning i selve madlavningen. Men også delvist at det er meget varieret hvad man foretrækker + alt efter hvilken salt og peber man bruger. Jeg foretrækker selv flagesalt, havsalt eller læsøsalt, og det er anderledes end fint salt – både i smag og mængde. Peber kan også variere en del og der bruger jeg altid udelukkende friskkværnet peber.
Til frikadeller er min anbefaling at man tilføjer salt og peber, jeg bruger omkring 1 tsk flagesalt og kværner peberet i. Og så steger jeg altid en testfrikadeller først, inden jeg steger resten, for så kan jeg lige smage til om der skal lidt mere salt og peber i efter den har hvilket.
Jeg håber det giver god mening :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Cristine.
Tak for en god opskrift på frikadeller.
Jeg tillod mig at “lege” lidt med opskriften således;
Skiftede havregryn ud med Panka rasp (samme mængde), og brugte Rosmarin (havde ikke mere Timian)
De blev rigtig gode.
Hav en herlig dag/aften
Hej John
Mange tak for din fine hilsen.
Hvor er det godt at høre og de lyder virkelig lækre med rosmarin og panko!
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro.
Det er en skøn frikadelle opskrift,dog river jeg løget da jeg syntes det blender bedre i farsen.
Desuden prøvede jeg at stege en porre let klar og blande
i farsen der var er hit.
Venlig hilsen Mette
Hej Mette
Det lyder også virkelig lækkert med porre i farsen. Tak for din søde hilsen og for at dele
Kh Ann-Christine