Naan – indisk brød


Naan hører til i det indiske køkken og jeg er fuldstændig vild med dette hjemmebagte bløde naanbrød, som har den skønneste smag af smeltet smør, hvidløg og nigellafrø.
Jeg er helt vild med det indiske naan og de forskellige smage, som vi kommer på. Brødet er perfekt til at bryde i stykker og dyppe i krydrede saucer fra de gode indiske retter – eller som i indien, bruge brødet som en ske til at scoope de lækre saucer op med.
Prøv også: mine bedste opskrifter på lækre indisk mad >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Naanbrød
- 1 dl stuetempereret vand
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 æg, sammenpisket
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 450 g hvedemel
- Pensling og smag
- 50 g smør, smeltet
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 spsk nigella frø
Kom vand i en skål og rør gær ud i væsken. Tilsæt mælk, æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt samt halvdelen af melet. Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel. Ælt dejen godt, til den er smidig, blød og stadig klistret og kom den i en skål.
Dæk dejen til og lad den hæve i en times tid til dobbelt størrelse.
Del dejen i 4 dele og tryk eller rul hver del flad og i dråbeform. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i et kvarters tid.
Pensl brødene med smeltet smør og drys med de ønskede krydderier. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg er glad for dine opskrifter, og også naanbrød.
Oprindeligt er nasnbrød vel lavet/bages ved høj varme.
Jeg laver mine i min pizza ovn, de bliver dog ret oppustet og får selvfølgelig kortere tid.
Er der noget der bør justeres, så de ikke bliver så oppustet?
På forhånd tak, og tak for en god side der ofte er tro mod de oprindelige opskrifter.
Hej Carsten
Ja, det tænker jeg at de er, bagt ved høj varme – gerne på en pande. Jeg får det nemmest til at fungere i ovnen, så de bliver lækkert bløde. Jeg tror det kan være en lidt lavere temperatur du skal teste af.
God fornøjelse og tak for din fine hilsen.
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte noget af hvedemelet med grovere mel? Hvis ja, hvor meget?
Hej Thea
Du kan erstatte 50-75 g af hvedemelet med tilsvarende fuldkornsmel. Brug evt 5 % mindre mel i så fald
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
I opskriften står der 175 grader i 20 min.
I videoen siger du 230 grader i 12 min🤷🏼♀️
Du kan altid regne med at den skrevne tekst er den mest opdateret – mine videoer er nogle år gamle efterhånden :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine