Svinekrone med honning og timian


Et stykke godt svinekrone er virkelig kræs!
Glaserede svinekrone med honning, dijon og timian – en smule salt, et drys peber og ellers ikke så meget trylleri. Bare helt enkelt og helt perfekt!
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svinekrone, glaseret med honning og timian
- 1 svinekrone
- 2 tsk dijon sennep
- 2 spsk honning
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør, til fadet
- 1 håndfuld frisk timian, til servering
Smør et ovnfast fad grundigt. Krydr svinekronen med salt, peber og timian og sæt svinekronen i en kold ovn. Tænd ovnen på 150 grader og tilbered nu i ca. 45 min.
Derefter røres sennep og honning godt sammen og bruges til at pensl svinekronen af 2-3 omgange i løbet af de efterfølgende 10-20 minutter.
Lad stegen trække i 5-10 minutter efter den er kommet ud af ovnen og skær derefter 4 lækre koteletter.
Tilbehør
ovnbagte kartofler, salater og godt brød

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er skuffet. Vi havde glædet os til et festmåltid. Efter at have fulgt opskriften var kødet halvråt, og det måtte i ovnen igen af to omgange. Alt imens de ristede kartofler blev rigtig kedelige.
Jeg bruger ofte jeres opskrifter som plejer at være rigtig gode.
Hej Berit
Jeg er glad for at du normalt har glæde af mine opskrifter.
Har det mon været en stor svinekrone? – når jeg laver dem er det med øko svinekroner som ikke plejer at være så store, og der spiller stegetiden perfekt og det bliver så lækkert. Jeg måler lige gram næste gang og skriver det på derefter. Derudover kan bagetid variere lidt fra ovn til ovn, og så kan det være rart lige at tjekke med et stegetermometer inden man tager stegen ud
Kh Ann-Christine
Hej.
Når det står 150 grader i kold ovn – er det så varmluft?
Mvh Winnie
Ja, det er det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har ikke prøvet at lave svinekrone, men vil bestemt prøve. Blot et problem, at jeg aldrig har set udskæringen i køledisken.
Ps. Du bruger oftest flagesalt, er det mere eller mindre salt
end “ almindelig” salt.