Vegetarisk Shepherds Pie
Vegetarisk Shepherds Pie er en fyldig og mættende ret, som er spækfyldt med dejlige grøntsager. Måske vi i virkeligheden skulle kalde den for Gardeners Pie – med alt godt fra køkkenhaven toppet med kartoffelmos ♡
Finthakket champignon tilføjer en skøn umami smag – og man bemærker dem sådan set ikke, da de er finthakkede i retten. Sammen med masser grøntsager og dejlige krydderurter, bliver resultatet en mættende, velsmagende og nærende ret. Perfekt på dage, hvor man trænger til noget ekstra rart – for den egenskab har en luftig cremet kartoffelmos.
Prøv også: Min bedste opskrift på vegetar moussaka >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetarisk Shepards Pie
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 200 g champignon, finthakkede
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 gulerødder, groftrevede
- 1 squash, groftrevede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 1 aubergine, groftrevet
- 400 g hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 100 g røde linser
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Kartoffellåg
- 1 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk rasp
Sauter champignon, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middelvarme og steg til løgene er bløde.
Tilsæt soltørrede tomater, gulerødder, squash, bladselleri, aubergine, hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsboullion, røde linser, fennikelfrø, rosmarin, timian og røget paprika. Kog op og lad det simre under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Lad det simre videre uden låg, til væden fordamper lidt.
Kartoffelmoslåg
Kog kartoflerne og kom derefter de møre varme kartofler i en stor skål sammen med koldt smør skåret i små tern. Pisk med en håndmikser til luftig mos og tilsæt lun mælk til kartoffelmosen er cremet og luftig. Smag til med salt og peber.
Fordel saucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. Drys rasp over og bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Halløj skal prøve denne skønne opskrift i morgen ville dog lige høre om der kunnes tilføjes hakket kød i denne opskrift & hvorhenne ville du tilfækge det så ? ( ved godt det er vegetarisk)
Knus Maja
Hej Maja,
Det kan du sagtens. Jeg vil brune kødet lige efter løg og svampe og evt sætte dem til side imens.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan retten fryses ?
Eller laves i forvejen ?
Hej Mette
ja, det kan den fint. Både fryses og laves i forvejen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Vi er ikke så glade for røde linser.
Kan man bruge grønne linser eller måske beluga linser i stedet for?
Jeg er stadig ved at øve mig i at bruge linser, så jeg er ikke helt så god til forskellen på dem endnu :)
Hej Marie
Ja, det kan du godt.
Det man skal være opmærksom på med linserne i den sammenhæng er at belugalinser og grønne linser ikke koger ud på samme måde, så de jævner ikke retten på samme måde som røde linser gør. De røde linser bliver lidt mere grød-agtige ved tilberedningen. Men tjek evt min opskrift på beluga bolognese og juster lidt til efter den og denne opskrift, så skal du nok få lavet noget lækkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine