Boeuf Bourguignon
Lørdag kunne vi det meste af dagen nyde duften af den helt klassiske franske ret, Boeuf Bourguignon, som simrede i en støbejernsgryde i ovnen.
Jeg elsker simreretter!
Det er perfekt til weekender, hvor man lige ved frokost tid kan klargøre det meste og ellers hygge, læse, lave projekter og lege resten af dagen, mens retten passer sig selv. Boeuf Bourguignon er virkelig, som mange andre simreretter, en super simpel ret uden en masse dikkedarer, men også en ret, hvor graden af vellykkethed afhænger af de enkelte gode råvarer.
Prøv også: min bedste opskrift på Bøf Stroganoff >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boeuf Bourguignon
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1,80 kg oksekød, fx oksetykkam
- 2 spsk hvedemel
- 150 g bacon, i skiver
- 2 løg, finthakkede
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 0,75 liter rødvin, gerne Pinot Noir
- 1 spsk tørret timian
- 6 laurbærblade
- 2 dl oksebouillon
- 400 g champignon, skåret i halve
- 200 g perleløg
- 1 spsk sukker
- salt og friskkværnet peber
- Kartoffelmos
- 2 kg kartofler
- 150 g smør
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød
- 1 spsk smør, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Skær kødet i tern a ca. 3 × 3 cm. Dup kødet med køkkenrulle og vend stykkerne i mel.
Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær det i tern.
Brun kødet lidt ad gangen i gryden og læg det efterhånden til side på en tallerken. Kom eventuelt lidt mere smør i gryden med baconfedtet og sauter løg og gulerødder heri, til løgene er bløde.
Kom kød og bacontern tilbage i gryden sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksebouillon.
Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.
Når der er en times tid, til retten er klar, lynsteges champignoner ved høj varme i smør. På en anden pande smeltes sukker ved lav varme, kom derefter smør på panden lad det bruse af og karamelliser perleløgene i sukkerlagen.
Smag retten til med salt og peber lige inden servering og rør champignoner og perleløg i gryden.
Server retten med finthakket persille.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan jeg bruge okseinderlår til retten
Jeg er rigtig glad for dine opskrifter lykkedes altid
Hej Lena
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Okseinderlår er magert og har ikke så meget bindevæv, så det egner sig ikke så godt til simreretter, men er bedre til lynstegning og kort tilberedning, men også til roastbeef eller lign.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes du har slettet opskriften. Det er jo ikke godt, når jeg er igang med at lave den🫣🙃?
Hej Anja
jeg ved ikke hvad du mener? – jeg har ikke slettet den og jeg kan fint se opskriften i indlægget her, hvor du skriver kommentaren til. Både på min telefon og computer, og den er også i Valdemarsro appen :) Prøv evt at opdatere siden.
God fornøjelse med madlavningen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Når du skriver perleløg, er det så dem “på glas” (som vel er syltet på én eller anden måde). Eller er det frisk perleløg?
Mvh Jesper
Hej Jesper
Jeg bruger de friske, hvis jeg kan få dem – men ellers de syltede på glas. Begge dele fungere glimrende og smager dejligt til retten!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine