Bagt spidskål
Bagt spidskål i ovn er en lækker nem måde at tilberede spidskål på, som smager virkelig godt og passer skøn til mange retter som tilbehør.
Spidskålen bliver mør og smagfuld af at blive bagt og med lidt smør, en smule krydderier og lidt god vesterhavsost eller parmesan bliver bagt spidskål ekstra lækker.
Bagt spidskål er skøn at servere til fx laks, kylling, pasta eller et vegetarisk måltid.
Prøv også: opskrift på bagt blomkål >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt spidskål
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 spidskål, skåret i kvarte
- 25 g parmesan, friskrevet
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 40 g smør, smeltet
- flagesalt
- friskkværnet peber
- Derudover
- 1 tsk smør, til formen
Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad. Pensl dem med smeltet smør og drys parmesan, timian, salt og peber over.
Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-20 minutter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad servere man til ?
Lige under opskriften, hvis du scroller lidt ned, så har jeg samlet en række lækre opskrifter under “forslag til servering” der passer perfekt til retten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ville denne opskrift egne sig med brug af fløde også, så den måske mere bliver en varm ragout, f.eks til laks?
Hej Elsa Maria
Tænker du lidt som flødestuvet hvidkål, blot bagt i ovnen som her og så hældt over med et par spsk fløde inden det bages? Ja, det vil da helt sikkert være en lækker ret, og fungere som tilbehør til mange retter, inkl laks. Prøv det endelig af :)
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften. For nemhedens skyld bruger jeg olivenolie i stedet for smeltet smør. Er lidt nysgerrig på, hvorfor du er gået med smeltet smør som udgangspunkt?
Hej Henrik,
Det er udelukkende for smagens skyld at jeg foretrækker det i denne opskrift.
Men olivenolie er også dejligt til spidskålen :)
Kh Ann-Christine