Hummus


Jeg elsker hummus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste hummus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.
Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.
Til hummus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hummus
- 1 spsk tahin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 dl koldt vand + evt 1 isterning
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.
Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.
Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet.
Smag til med citron, olie, salt og peber.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lige en tip, du behøver ikke at skylle dem fra dåsen, det er en skrøne og det vand fra dåsen kan bruges til at lave mayo af.
Vh Anne G
Hej Anne
Det har du helt ret i. Jeg er dog ikke så vild med smagen af væden fra kikærterne, så jeg skyller dem altid. Men det er blot en smagssag :)
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan jeg godt spise den 7 dage efter den er lavet, når den har stået i køleskab.
Mvh Birgitte
Hej Birgitte
Det kommer an på, blandt andet hvor koldt den har stået i køleskabet mv. Men se, duft, smag om den er frisk – umiddelbart vil jeg ikke vurdere den kan holde sig så længe.
Kh Ann-Christine
Hej 😊
Du skriver 1 dåse kikærter i opskriften hvor mange gram er det (drænet vægt)?
Jeg har kikærter i 3 forskellige dåse størrelser så vil gerne være sikker på den rigtige mængde. 🫣
Kh Mai
Hej Mai
I mine opskifter er det altid standardstørrelsen på 400 g – 240 drænet vægt.
Rigtig god fornøjelse med den lækre hummus :)
Kh Ann-Christine
Tak.
Din opskrift er virkelig lækker. ♥️😊
Tusind tak :)
Kh Ann-Christine