Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rucolasalat/ Buffet Frokost, Påskefrokost, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Rucolasalat med bagte tomater

En helt nem og enkelt rucolasalat som ser virkelig lækker ud, smager fuldstændig fantastisk og indeholder kun få råvarer.

Det er sådan en salat, vi spiser ret ofte herhjemme. Nogle gange bliver rucolasalaten toppet med bagte tomater – når de er i sæson laver jeg gerne en stor portion langtidsbagte tomater, som kan opbevares i glas med olie – og ellers kan de fint bages på nederste plade i ovnen sammen med en anden ovnret.  Andre gange spiser vi salaten med tørrede frugt, grillede ferskner, granatæblekerner, æbler eller pære i tern … alt efter hvad der lige er i sæson og hvad vi har lyst til.

Prøv også: få over 50 skønne salat opskrifter her >>

Rucolasalat med bagte tomater
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M4
Ingredienser
  • 200 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 30 g pinjekerner
  • 125 g rucola
  • 1 håndfuld baby spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Vinaigrette
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fordel finthakket hvidløg henover og stænk med olivenolie samt drys lidt salt og peber over.

Bag tomaterne ved lav varme på 125 grader i 1 1⁄2 – 2 timer.

Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle af.

Rist pinjekernerne på en varm tør pande under omrøring, til de tager farve.

Vend rucola og spinat med vinaigrette, anret på et fad og fordel tomater og pinjekerner over.