Rucolasalat med bagte tomater


En helt nem og enkelt rucolasalat som ser virkelig lækker ud, smager fuldstændig fantastisk og indeholder kun få råvarer.
Det er sådan en salat, vi spiser ret ofte herhjemme. Nogle gange bliver rucolasalaten toppet med bagte tomater – når de er i sæson laver jeg gerne en stor portion langtidsbagte tomater, som kan opbevares i glas med olie – og ellers kan de fint bages på nederste plade i ovnen sammen med en anden ovnret. Andre gange spiser vi salaten med tørrede frugt, grillede ferskner, granatæblekerner, æbler eller pære i tern … alt efter hvad der lige er i sæson og hvad vi har lyst til.
Prøv også: få over 50 skønne salat opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rucolasalat med bagte tomater
- 200 g cherrytomater
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 30 g pinjekerner
- 125 g rucola
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fordel finthakket hvidløg henover og stænk med olivenolie samt drys lidt salt og peber over.
Bag tomaterne ved lav varme på 125 grader i 1 1⁄2 – 2 timer.
Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle af.
Rist pinjekernerne på en varm tør pande under omrøring, til de tager farve.
Vend rucola og spinat med vinaigrette, anret på et fad og fordel tomater og pinjekerner over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vil den her salat egne sig til fiskefrikadeller (med små nye kartofler og remoulade)? Overvejer til gæster i morgen – på forhånd tak ;-)
Hej Susanne
Det kan fint gå, men jeg ville selv vælge denne salat i stedet til fiskefrikadeller, kartofler og remoulade: https://www.valdemarsro.dk/spidskaalssalat-opskrift/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan mam bruge alm. store tomater skåret i både?
Hej Lene
Hvis det er solmodne tomater med meget smag i sæson om sommeren kan man godt bruge dem.
Men de store tomater smager ikke af så megei her i vinteren, så jeg vil helst anbefale cherry eller blommetomater
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 🌞. Tak for fantastiske opskrifter 😊🥰. Har lige et spørgsmål til tomaterne – har dem i ovn nu og skal bruge dem i aften til gæster – skal de på køl eller kan de stå ude til servering? Mvh Susanne
Hej Susanne
Tak for din søde hilsen ♡
De kan fint opbevares både ved stuetemperatur, når de er til servering samme dag (det ville jeg vælge) og ellers i køleskabet hvis de skal holde længere tid.
Kh Ann-Christine