Lasagne
Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er min absolut bedste opskrift på lasagne.
Når lasagnesaucen får tid til at simre i timevis, bliver den helt vidunderlig smagfuld og lækker cremet. Lagt sammen med lasagneplader og en god mornaysauce – det bliver ikke meget skønnere!
Rigtig hygge simremad, som hele familien holder af og det er en ret som sagtens kan serveres for gæster – med en lækker grøn salat, godt brød og god vin i glasset.
Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lasagne
- Lasagnesauce
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 4 gulerødder, groftrevet
- 5 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 800 g hakkede tomater
- 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 200 g lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella
Lasagnesauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til løgene er bløde. Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
Lad saucen simrekoge under låg i 2-6 timer, jo længere, jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag, samt salt og peber. Hvis du synes den bliver for tør, kan du komme mere grøntsagsboullion i, men vent gerne til den har simret i en times tid for grøntsagerne afgiver også en del væde til saucen.
Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad. Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.
Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Denne her lasagneopskrift er bare den lækreste og man får glæde af den lækre duft mens den simrer. Har allerede lavet den nogle gange nu og den ene gang, satte jeg kødsausen på køl og brugte den dagen efter, det blev den ikke ringere af.
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
Kan man lave denne lasagne om til en lasagnette?
Jeg synes nemlig smagen af kødsovsen er rigtig god👌🏼Hvor meget pasta skal man i så bruge? Kan man evt. ligge det i lag så der kommer lidt ostesovs imellem? Eller hvad vil du foreslå?
Hej Jannie
Ja, det kan du sagtens. Jeg bruger omkring 200 g pasta til lasagnette
Du kan komme lidt mere i hvis det er et stort fad. Den vil bestemt være lækker med ostesauce i lag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Alle dine opskrifter som vi har prøvet et et hit også hos ungerne.
Til det med at lasagnen skal “sætte sig” og ikke løber ud når man skærer den, der gør 10 min hviletid efter den er taget ud af ovnen virkelig en forskel. En let flydende lasagne kan sagtens nå at blive fast på 10-15 min. Man skal bare passe på at pladerne ikke bliver for bløde. Altså afstemme bage tiden.
Hej Jesper
Mange tak for din fine feedback og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for!
Det er også min erfaring – for år tilbage foretrak jeg at servere den rygende varm fra ovnen, men den vinder helt sikkert på lige at hvile lidt inden servering.
Kh Ann-Christine