Lasagne
Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er min absolut bedste opskrift på lasagne.
Når lasagnesaucen får tid til at simre i timevis, bliver den helt vidunderlig smagfuld og lækker cremet. Lagt sammen med lasagneplader og en god mornaysauce – det bliver ikke meget skønnere!
Rigtig hygge simremad, som hele familien holder af og det er en ret som sagtens kan serveres for gæster – med en lækker grøn salat, godt brød og god vin i glasset.
Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lasagne
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Lasagnesauce
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 4 gulerødder, groftrevet
- 5 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 800 g hakkede tomater
- 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 200 g lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella
Lasagnesauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til løgene er bløde. Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
Lad saucen simrekoge under låg i 2-6 timer, jo længere, jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag, samt salt og peber. Hvis du synes den bliver for tør, kan du komme mere grøntsagsboullion i, men vent gerne til den har simret i en times tid for grøntsagerne afgiver også en del væde til saucen.
Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad. Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.
Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Denne her lasagneopskrift er bare den lækreste og man får glæde af den lækre duft mens den simrer. Har allerede lavet den nogle gange nu og den ene gang, satte jeg kødsausen på køl og brugte den dagen efter, det blev den ikke ringere af.
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet denne lasagnesovs. Jeg plejer selv altid at skære bladsellerien fint, men ville prøve at rive, som foreslået. Jeg oplever, at selv om jeg havde været meget omhyggelig med taverne i bladsellerien og gjorde mit bedste for at fjerne, hvad jeg mente kunne blive problematisk, får jeg taver i munden nu, mens jeg smager til. Lidt sød i det umiddelbart. Jeg prøver at regulere, men jeg skal have den med i byen😔. Undskyld jeg er nederen.
Hej Mette
Jeg river bladselleri på enten foodprocessor eller med et meget skarpt rivejern, så gør det fint. Man kan dog sagtens skære det i små fine tern i stedet.
Du skriver lasagnesaucen bliver lidt sød i det? Det har jeg ikke selv oplevet, men den søde smag kan nok primært komme fra løg og gulerødder, – smag endelig godt til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra syre fra rødvin eller alternativt balsamico.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lige et skulderklap herfra. Jeg gav sovsen 6 timer i en slow cooker, og den blev virkelig cremet og lækker. Bedste lasagne jeg har smagt – også selv om jeg kom til at bruge en færdig mornay sauce. Det bliver min goto opskrift fremover, eller i hvert fald så længe jeg kan finde squash.
Hej Ole
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine