Marokkansk kyllingegryde


Denne marrokansk inspirerede kyllingegryde er i sandhed en middagsret, fyldt af alt det gode.
Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier.
Jeg vil varmt anbefale at bruge gode kyllingestykker med skind og ben i denne kyllingegryde, for det giver en del ekstra smag til retten, når det får lov at langtidssimre og blive ekstra godt og velsmagende.
Prøv også: Salat med bulgur og abrikos >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marokkansk kyllingegryde med abrikos og kikærter
- 4 kyllingelår, eller anden udskæring, fx en parteret hel god kylling
- 2 rødløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk stødt spidskommen
- 40 g tørrede abrikoser, finthakket
- 30 g dadel, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 øko citron, saft og lidt fintrevet skal
- 50 g mandler, finthakkede
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde. Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen. Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.
Tilsæt tomat, grøntsagsboullion, dadler, abrikoser, samt den anden halvdel mel- og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op. Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt fintrevet citronskal og saft. Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader.
Lad retten simre i ovnen i 2 timer. Smag saucen til med salt og peber og server den duftende kyllingegryde med ris, og et drys krydderurter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine,
Tak for alle dine skønne opskrifter <3
Hvis jeg laver retten med kyllingefileter i en stegeso, hvor længe vil du så mene at den skal have på 150 grader?
Venlig hilsen
Lærke
Hej Lærke
Mange tak for din søde hilsen.
Jeg vil anbefale at brune dem på panden først, og derefter tjekke dem i stegesoen efter omkring 45-60 minutter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej igen,
Tusind tak for hjælpen!
Du skal vide, at jeg stort set ikke bruger andre opskrifter end dine og jeg anbefaler dem altid til andre :-)
Kh Lærke
Hej Lærke,
hvor er det sødt af dig at skrive det! Tusind tak, det er jeg rigtig glad for:)
Kh Ann-Christine
Jeg forstå altså ikke opskrifter der skriver at man skal bruge halvdelen ud at skive hvad eller hvornår man så skal bruge den “anden” halv del….
du skriver:
“Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen. Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.”
Hvornår skal den anden halv del af melblandeing så bruges ? det giver ingen mening !
Niels
Hej Niels
Det er beskrevet i fremgangsmåden afsnit 3, hvornår den anden halvdel af krydderiblandingen skal i.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det er en virkelig lækker ret. Har lavet den et par gange tidligere. Kan man mon bruge kyllingefileter, eller vil det betyde noget for smagen?
Vh. Stine
Hej Stine
Mange tak :) Ja, det kan man sagtens gøre. De skal dog have en del kortere tid – omkring 20 minutter for alm kyllingebrystfilet – og så får man ikke smagen med i retten som skroget fra kyllingen giver, men det går altså fint alligevel og bliver stadig dejligt og meget velsmagende.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine