Pulled Pork i ovn


Hjemmelavet Pulled Pork smager så dejligt og her får du min opskrift i ovn, som er klar på kun 4 timer + naturligvis tiden til at kødet skal marinere natten over.
En ret der passer selv selv, så det kræver minimal arbejdsindsats og er jo skønt til gæsteservering af mange – lav fx en tacomiddag med pulled pork, friske salater, majskolber og andet godt!
Pulled pork kan bruges til alt fra burger til tacos, salater og fyld i sandwich og så kan de trævlede kød fryses ned i portioner, som er nemme at tage op til en hurtig og nem omgang aftensmad.
Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pulled pork i ovnen
- 1,50 kg nakkefilet
- Rub
- 2 spsk sukker
- 1,50 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk chiliflager, stødt
- salt og friskkværnet peber, friskkværnet
Dag 1
Afpuds nakkefileten og fjern kun tydelige sener og fedt. Bland krydderblanding til rub godt sammen – gem 2 spsk. til at drysse over ved servering.
Rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en lufttæt pose og sæt på køl til næste dag – gerne 12-24 timer.
Dag 2
Pulled Pork i ovnen
Kom nakkestegen i en stegepose eller lukket stegeso, som fx en Römertopf – husk at sætte römertopfen i blød en halv time inden brug.
Sæt stegesoen med stegen i en kold ovn, sæt temperaturen til 110 grader og tilbered nakkestegen i 9-11 timer ved de 110 grader.
Tag kødet ud af ovnen, og riv det dampende varme kød fra hinanden med to gafler. Herefter er pulled pork klar til servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, tak for mange dejlige opskrifter men jeg syntes at den tid der er sat af til denne er misledende.
Min mor har lige fået ødelagt sin fødselsdags aftensmad på at forsøge at lave 4.5kg nakkefilet på 6.5t ved 125 grader over/undervarme.
Personligt har jeg altid brugt 100grader i 12 timer og måske 110-120 grader ved 8-10 timer på varmluft.
Jeg kan simpelthen ikke se at 4.5kg kød kan blive klar på 4 timer ved 125 grader?
Hej Peter
Tak for din fine hilsen og feedback.
Det beklager jeg virkelig! Jeg har testet den nogle gange her i løbet af sommeren og troede jeg havde fået rettet tiden herinde også.
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Kh Ann-Christine
Har du erfaring med samme fremgangsmåde til andre typer kød? Fx oksekød og fjerkræ?
Ja, det er også lækkert og du kan finde mine opskrifter på: pulled chicken og ragu her. Ragu er jo lidt samme princip, så du kan fint lade dig inspirere at den opskrift også :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Virkelig lækker opskrift!!
Jeg har en nakkesteg på 2,5kg. Hvor længe og ved hvor mange grader skal jeg give den i stegeso?
Mange hilsner L
Hej Lisbeth
Mange tak! Jeg vil give den samme temperatur og omkring 6-8 timer i stegeso.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine