Pitabrød
Sprøde og store hjemmebagte pitabrød er så lækkert til både aftensmad, madpakker og frokost.
Pitabrød er en klassiker og kan fyldet til at være toplækker fastfood på slowfood facon. Hjemmebagte pitabrød er nemme at lave selv og bliver simpelthen så lækre og skønne.
Perfekt til at fylde med lige hvad man allerbedst kan tænke sig, lige fra hummus og falafler til krydret kylling, kebab, massevis af grøntsager, dip og dressinger.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet hummus >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pitabrød
- 3,50 dl vand
- 1 tsk salt
- 10 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 500 g hvedemel
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt olivenolie, salt og hvedemel. Rør det godt sammen, gerne på en røremaskine i 10-12 minutter ved middelhastighed. Rør til dejen er blød, glat og smidig.
Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i en time og sæt den derefter i køleskabet natten over eller i minimum 12 timer.
Del dejen i antal af pitabrød og rul dem til runde kugler på et meldrysset køkkenbord. Lad dem stå 5 minutter på køkkenbordet og rul dem derefter ud til meget flade pitabrød med en højde på ca 3 mm.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i cirka 10-12 minutter til de hæver op og er lys gyldne. Hold øje med dem for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan opskriften laves uden koldhævning?
Hej Vivian
jeg synes den fungere bedst med koldhævet dej, da den er nemmere at rulle ud og hæver godt under bagning.
Men du må forsøge dig frem om du kan få det til at lykkedes fint uden koldhævning og med mere gær.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej hvorfor er pitabrød opskriften ikke den sammen som er i bogen, for i bogen står der det kun tager 3 timer og her inden står der det tager 12 timer
Hej Kristine
Det har jeg uddybet nærmere i indlægget her, hvis du scroller ned til tips under opskriften :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fryse dem?
ja, det kan man sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine