Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronmane-nu-som-cupcakes/

Citronmåne – nu som cupcakes

Ja, man kan altså godt blive lidt forfalden til citronkager, åbentbart. Jeg måtte ihvertfald prøve den ualmindelige lækre citronmåne som cupcake – og det kan også varmt anbefales. Jeg ville egentlig have brugt philadelphia ost, rørt med hvid chokolade og citron som glasur, men philadelphia var udsolgt og de andre faldt ikke i min smag.

Så det blev en mere traditionel glasur på flormelis og citron. Tricket til at få glasuren tyk, cremet og kridhvid er at bruge elpiskeren og så bare piske og piske indtil glasuren får den hvide farve. Tilsæt flormelis indtil konsistensen er tyk og cremet.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver citroncupcakes.

Mens jeg bagte cupcakes gik Johan og talte i sin legetøjsmobiltelefon. Lange samtaler med nogle af børnene fra vuggestuen samt Moster og Onkels hund, Balder. Indimellem lagde han på, for at ringe op igen og sige ‘Hej, det er mig igen…’ og så en masse babysprog. ‘det er mig igen’ – det lød bare så sødt

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




33 kommentarer
  • Tulip skrev:
    7. maj 2011 kl. 16:40

    Dem må jeg bage til mine elever. Hvor er han sød, moster er fluks gået i gang med at sy en Balderhund til Johan og Julie, så de ikke skal savne ham for meget ;-)

    • Ann-Christine skrev:
      8. maj 2011 kl. 19:55

      Du er verdens bedste moster! :) – og lærer! Dine elever er heldige

      • Tulip skrev:
        8. maj 2011 kl. 22:33

        Og du er verdens bedste søster ;-)

  • heidi skrev:
    7. maj 2011 kl. 21:35

    uhm de ser altså ualmindelig lækre ud, på en meget fin og enkel måde. Uhm det er Mette Blomsterberg opskrift ikke?
    Jeg har aldrig bagt “citronmåne” men nu er jeg virkelig fristet.

    • Ann-Christine skrev:
      8. maj 2011 kl. 19:56

      Heidi, det kan jeg godt forstå. De er sådan lidt underspillet lækre – for de ser ikke ud af så meget, men smagen …. jeg siger dig, den er go´
      Jo det er blomsterbergs jeg har brugt

  • 7. maj 2011 kl. 22:31

    De ser vanvittig gode ud, sikke en god ide, skal helt sikkert prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    • Ann-Christine skrev:
      8. maj 2011 kl. 19:57

      Birthe, de er fantastiske. Og man kan godt spise mere end én :)

  • Mor skrev:
    9. maj 2011 kl. 10:44

    God idé med minicitronmåner! Synes de ser indbydende lækre ud.
    Så skønt med Johans telefonsamtaler :-) Og dejligt alt det han gerne vil fortælle! Ja! det er bare sødt!
    Og Moster der vil sy en Balderhund :-) Så bliver det ikke bedre!

    • Ann-Christine skrev:
      11. maj 2011 kl. 20:36

      Ej, det er ret skønt det hele, nemlig

  • Anette skrev:
    11. maj 2011 kl. 11:27

    Syndes at det lyder som en rigtig god variant af alm. halvmåne formet citronmåne.

    Jeg vil helt sikkert forsøge mig udi kunsten.

    Hvor længe skal de ca. bage?

    På forhånd mange tak, også for en super blog som jeg gladeligt læse med på.

    • Ann-Christine skrev:
      11. maj 2011 kl. 20:38

      Anette, Velkommen her :) og tak for dine søde ord.
      Jeg kan faktisk ikke huske hvor længe jeg gav dem, vil satse på 20 minutter. Og så lige tjekke om de er få bløde inden i.

  • 11. maj 2011 kl. 17:11

    Mmm – det er jo lige præcis dine kager jeg pludselig har lyst til! Og mig der er på kur.. men de ser bare så vildt gode ud, MUMS!

    • Ann-Christine skrev:
      11. maj 2011 kl. 20:40

      Kamilla, Jamen de er også virkelig gode. Hvis man gider at bage dem så har man også fortjent én ;-)

  • Lotte B skrev:
    31. maj 2011 kl. 22:42

    Jeg er ramt! Seriøst. Mums…men kan du ikke lige hjælpe med at “oversætte” 150g og 70g æg? How many…? (hvis du altså har omsat det til æg, og ikke stået med vægt…ellers må jeg vel bide i æblet og finde vægt frem til æg).

    • Ann-Christine skrev:
      1. juni 2011 kl. 15:00

      Ja, Lotte det er helt skørt med de mål. Jeg kan ikke helt huske hvor mange æg jeg endte ud med, så du må vist hellere bruge vægten …

  • 3. august 2011 kl. 23:29

    De ser bare gode ud, skal helt sikkers prøves, men vil prøve at lave dem med smørost glasuren, det lød bare godt :-)

  • Mette skrev:
    28. maj 2013 kl. 10:22

    Hej Ann-Christine, jeg synes ikke at kunne finde hvor mange cupcakes det giver? Tak for en skøn og indbydende blog! Sikke et øje du har for det æstetiske udtryk :-)

    • Ann-Christine skrev:
      28. maj 2013 kl. 21:22

      Hej Mette,
      Jeg vil tro at den giver omkring 15 cupcakes. Men kan ærlig talt ikke helt huske det … Jeg har ikke testet om de er gode efter frost.
      – og tak for de søde ord :)

  • Mette skrev:
    28. maj 2013 kl. 10:23

    Forresten! De må da kunne fryses, ikke sandt?

  • Dorthe skrev:
    28. maj 2013 kl. 15:42

    Ville lige skynde mig at bage disse lækre citronmåne muffins……men der er ingen bage tid og temp. med i opskriften :-( Og jeg kan jo ikke bare regne med at det er de samme som til den store citronmåne, vel :-)
    Så jeg venter til en dag, jeg har tid til at lave fejl.
    Ellers nogle rigtig gode opskrifter du har :-)

    • Ann-Christine skrev:
      28. maj 2013 kl. 21:28

      Tak :)
      Samme temperatur som citronmånen, og en bagetid på 15-18 minutter. -men hold øje med dem, de skal være lidt svampede :)

  • Fiona skrev:
    3. juli 2013 kl. 14:01

    YES ledte lige efter noget lækkert at bage og har bagt citronmånen før. Den var såååå god, jeg kan slet ikke beskrive hvor lækker den var. Glæder mig også til at prøve dem som muffins!! Elsker din blog, opskrifterne er super gode!! :D

    • Ann-Christine skrev:
      3. juli 2013 kl. 20:54

      Tusind tak, Fiona – det er jeg helt vildt glad for :)
      -og det er alt, alt for længe siden jeg har bagt citronmåne … ku´ virkelig godt spise et stykke lige nu ;)

  • Marie skrev:
    2. november 2013 kl. 20:23

    Hvad er opskriften på den philladelfia glasur du nævner? For det lyder lækkert. Hvor længe bagte du ca. dine muffins?

    • Ann-Christine skrev:
      4. november 2013 kl. 09:46

      Det er egentlig bare 2/3 philadelphia, 1/3 flormelis og en spsk citronsaft rørt og smagt til. Hvis den er for sød kom mere flormelis i.
      Jeg bager dem i omkring 15-18 minutter

  • Silvia skrev:
    4. marts 2017 kl. 10:39

    Hvor lang tid skal de have i ovnen? Skal de i papirsforme?

    • Ann-Christine skrev:
      6. marts 2017 kl. 12:20

      Jeg bager dem i ca 15 minutter ved 175 grader – de kan fint komme i papirsform eller bages i en fast muffinsform

  • Maria skrev:
    6. april 2017 kl. 16:53

    De lyder virkelig lækre :-)
    Tror du også de er gode på 2. Dagen? – vi skal nemlig holde fødselsdag både lørdag og søndag, og jeg ville gerne slippe for at skulle bage kager to dage i træk 🙈

    • Ann-Christine skrev:
      6. april 2017 kl. 19:23

      Det er den – holder sig rigtig fint i to dage.
      Ellers er der alternativt 10 gode kage opskrifter her, som egner sig super godt til at holde sig en dag

  • Tanja skrev:
    7. december 2017 kl. 10:19

    Hvor mange cupcakes bliver der ca ud af en portion?

    • Ann-Christine skrev:
      7. december 2017 kl. 17:33

      Det er så mange år siden, så det kan jeg desværre ikke huske …

  • Rikke skrev:
    8. oktober 2018 kl. 18:44

    Kære dig
    Hvor er opskriften til disse cupcakes?
    Mvh RIkke

    • Ann-Christine skrev:
      8. oktober 2018 kl. 20:36

      Det er blot citronkagen der henvises til i indlægget der er brugt i muffinsforme