Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/climate-planet-aarhus/

Climate Planet – Aarhus

I dag vil jeg tippe om en virkelig fin oplevelse på Aarhus havn.

Måske har I spottet den store jordklode, hvis I er kørt forbi havnen i Aarhus. – den er iøjnefaldende og ret fascinerende. Som en stor globus, der er dalet ned fra himlen og har taget plads der midt på havnen.

I fredags var vi afsted for at opleve Climate Planet og se forestillingen, som man kan opleve og booke billetter til, frem til den 6. august på havnen i Aarhus.
Vi var inviteret af Toyota, som er sponsor på Climate Planet og som udover at være en af verdens største bilproducenter, også er førende inden for udvikling af miljøvenlige biler og i flere år er kåret som en af de 50 mest miljørigtige virksomheder i verden.

Inden i den store jordklode på havnen, er der en filmsal med forestilling hver time, fra kl 10-22.

Delvist bliver forestillingen vist på en kæmpe globe, som er 4 meter i diameter, der hænger svævende i luften inden i den store globus.

Globen er en del af forestillingen og viser et live-satelitbillede fra NASA over hvordan skyerne blev dannet og opløst igen over jordkloden de seneste døgn. Vi var fascinerede af, hvor skyer der rent faktisk har været omkring jorden  – også taget i betragtning af, at vi jo har taget vores andel af skydækket her i Danmark.

Forestillingen er på cirka 45-50 minutter og viser vores jordklodes klimaudvikling, lige fra oprindelsen med Big Bang og til i dag, med en forsmag på hvordan det ser ud i fremtiden og hvad vi kan gøre for at skabe forandringer og tiltag, der passer på vores planet og jord

Det kan varmt anbefales at tage derind og opleve, og det er både for børn og voksne. Om formiddagen kan man efterfølgende komme over i Legoteltet og børnene kan bygge deres bud på en miljøvenlig fremtidsbygning.
Vi synes, alle fire det var meget fascinerende, lærerigt, interessant (og ikke alt for skræmmende) – men det er en af de oplevelser, som giver basis for mange gode snakke fremover.

Ingen tvivl om at miljøudfordringen kan være bekymrende, men jeg synes, det er rart at holde sig orienteret og samtidig opsøge og blive inspireret til de små og store ting, vi selv hver især kan gøre og bidrage med. Som jeg har været inde på her på bloggen før, så oplever jeg det lidt som en snebold, hvor vi herhjemme løbende implementere nye små og større bæredygtige forbedringer i vores dagligdag.

En af de ting vi har talt om er, at vores næste bil skal være klima-venlig. Da vi arbejder hjemmefra, så har vi ikke meget kørsel i hverdagene. Men vi elsker at rejse, køre afsted på udflugter og oplevelser – og blandt andet kør selv ferier er vi glade for.

Om det så skal være en brint, hybrid eller el bil, det er endnu uafklaret – men vi har begge et godt øje til Toyota Mirai, som afgiver absolut intet CO2, men i stedet H2O – altså rent vand, som skulle være så rent, at man kan bruge det til at lave en kop te med. Vildt nok, alligevel. 

Toyota har lanceret ‘Toyota Miljøudfordring 2050’ som tager aktivt fat på 6 miljømålsætninger, og som har som en samlet målsætning af reducere CO2-udledningen fra biler i hele deres levetid til 0%.

En 100% CO2 neutral bilfabrikant – dét synes jeg er ambitiøst og cool.

For jeg havde jo nok egentlig primært tænkt på miljøbelastningen fra forbrugerens side på vejene – men Toyotas miljømålsætning gælder hele bilens levetid og mere til:

  • 0 % CO2 udslip under produktionen
  • 0 % CO2 udslip under transport fra fabrik til forhandler
  • Begrænsning af vandforbrug – opsamling samt genanvendelse af regnvand på fabrikkerne
  • Genbrug og genanvendeligt materiale fra skrottede biler genbruges
  • 0 % CO2  på service og reparation på de autoriserede værksteder
  • Tage en aktiv rolle i at beskytte skove og miljø, hvor mennesker lever i harmoni med naturen

I kan læse om Toyotas Miljøudfordring 2050 og de 6 målsætninger her >>

I området omkring Climate Planet er der udover over fine stande med inspiration til et bedre miljø også en virkelig hyggelig cafe. Hvis I er taget en tur ned på Dokk1 eller er i området, så kan det varmt anbefales at slå et smut forbi – også bare til en kop kaffe og en lækker bid mad.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
Ingen kommentarer