Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaer-og-honning/

Jordbær og Honning – opskrift på jordbærsmør

Jordbær og honning er fantastiske sammen og et jordbær dyppet i lidt honning er vitterligt sommersmag i én mundfuld ♡

Vores jordbærplanter er i disse dage gavmilde og giver en fin lille daglig høst søde bær. Langt de fleste af vores jordbær bliver faktisk bare spist søde og solmodne direkte fra planten eller tages med ind og bliver nydt med et lille dryp honning. Det er lækkert!

Jeg har i dette indlæg samarbejdet med mine gode samarbejspartnere hos Jakobsens honning, og lavet en rigtig skøn sommeropskrift med netop jordbær og honning.  Selv om smagen fra de to enkle naturlige råvarer,  komplimentere hinanden på bedste vis, så kan man nok lige knap slippe afsted med at kalde det en opskrift i sig selv.

Jeg har derfor leget lidt med de dejlige råvarer og lavet en dejlig jordbær/honning smør, som er stjerneskøn til alt fra scones til nybagte boller og pandekager.

Jordbær og honning smør smager sødt og dejligt og kan stort set bruges helt som man ellers ville bruge smør i søde sammenhænge. Jeg har brugt den klassiske danske honning i opskriften her – men det kan man variere med lige den variant man foretrækker. Det er også en dejlig smagsoplevelse, at smage sine jordbær med forskellige typer af honning. Honning er jo nemlig et 100 % naturprodukt og vil derfor variere i smag fra gang til gang, eftersom bierne henter deres nektar fra mange forskellige blomster.

PT10M

Jordbær og honning smør

1 glas    10 min.
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Blend smør med en stavblender, til det er helt blødt og luftigt.

Tilsæt jordbær og honning og blend det hele grundigt sammen til det er helt ensartet i konsistensen.

Kom jordbær og honning smøret i et glas eller i en skål og stil på køl til det skal bruges.

Kan holde sig 2-3 dage på køl.