Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaffe-glaede/

kaffeglæde og daglig livsnydelse – helt enkelt

kaffe efter maden

En god kop kaffe er for mig en lille daglig glæde og lig med god daglig livsnydelse.

For et år tilbage drømte Martin og jeg om en ‘ægte’ espressomaskine. Sådan én størrelse, der krævede en vis form for viden og lidt mere tid end bare at trykke på en knap, når man skulle brygge sin daglige espressodrik – jeg synes nemlig at der i bund og grund er noget super hyggeligt ved at skabe sådan et lille ritual omkring selve tilberedningen. Det her med at gode ting tager lidt tid – det skal man ikke kimse af. Hverken når det kommer til god mad eller drikke (eller læse en god bog for den sags skyld)

Jeg får jævnligt spørgsmål blandt andet her på bloggen, om hvilken kaffe jeg drikker, og for et par år siden købte vi en lille fiks Nespresso – vores hedder: U Creamy White Kaffemaskine og dertil har vi en seperat mælkeskummer. Nespressokaffen bliver herhjemme suppleret af en god stempelkande kaffe i ny og nå.

– og hånden på hjertet, det er altså genialt.
Med små børn, mange bolde i luften og et ønske om et godt resultat i kaffekoppen frem for en masse tid på øvelse af espresso teknikker og kaffenørderi, så har det været et virkelig tilfredsstillende valg. Uden at bruge en masse tid eller at skulle sætte os ind i en masse, så får vi bare en virkelig god kop kaffe af høj kvalitet. Hver gang.
Enkelt og nemt.

Jeg har i dette indlæg samarbejdet med Nespresso, som præsenterede mig for denne fine og æstetiske film, som jeg gerne vil dele med jer i dag. Den er med Philip Scheel Grønkjær fra restauranten Nimb i Tivoli København. Jeg elsker det der lille sneakpeak ind i tankerne bag restauranten og synes den giver appetit og inspiration til at spise et godt måltid. Livsnydelse på en dejlig restaurant i godt selskab eller hjemme med god mad, familien og/eller søde gæster – og slutte måltidet af med en god kop kaffe af høj kvalitet og lidt sødt til ganen.

I videoen siger Philip; ” Gastronomi kan, om noget, binde mennesker sammen”, hvilket jeg synes er så fint sagt. Ordet gastronomi lyder måske lidt avanceret – men i bund og grund handler det jo bare om god mad, og hvis der er noget man kan snakke om længe og rart, så er det jo god mad. Et eviggodt samtale emne og altid rart at samles om.

I kan læse meget mere om Nespresso lige her, hvor de smukke billeder og fine fortælling, i den grad tricker min udlængsel og rejselyst – her og nu får jeg også bare lyst til at brygge og nyde en god kop kaffe.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




12 kommentarer
  • Lisbet Ørts skrev:
    9. august 2016 kl. 14:59

    Hej!
    Jeg drømmer stadig om, at jeg skal have mig en “rigtig” espressomaskine og hygge mig med øvning af kaffebrygning og at skumme mælk.
    Hvilke maskiner kiggede i på inden i overgav jer til Nespresso?

    Kh.

    • Ann-Christine skrev:
      10. august 2016 kl. 21:33

      Det er også lidt hyggeligt jo – men må også indrømme at jeg virkelig nyder ikke at bruge tiden på lige netop det i øjeblikket ;)
      Vi havde lidt kig på enten en Nuova Simonelli, Rancilio eller Delonghi – men kunne slet ikke beslutte os og synes det blev lidt omstændigt.
      Hvilken drømmer du mon om?
      Kh AC

  • Inaam skrev:
    9. august 2016 kl. 15:56

    Vi startede med en Nespresso maskine og var rigtig glade for den, men vi synes, at den blev for dyr i drift. Kapslerne er lidt dyre.

    Så vi besluttede at købe en rigtig espressomaskine (mærket Delonghi). Det er det bedste køb, vi nogensinde har gjort. Vi skulle lige bruge lidt tid på at finde den rigtige espressokaffe, og den var værd at vente på. Vi fandt den i en lille kaffebiks i Grenå. De har heldigvis webshop, så vi kan få kaffen tilsendt, når vi er ved at løbe tør.

    Kh
    Inaam

    • Ann-Christine skrev:
      10. august 2016 kl. 21:34

      Det er også lidt hyggeligt når man så lige finder den der helt særligt gode kaffe. Vi har også sådan en vi bruger til vores stempelkande :)
      Dejligt at høre at I er blevet glade for jeres maskine
      Kh AC

  • Gitte skrev:
    9. august 2016 kl. 16:42

    Vi har også en nespresso,men syntes altså det er en anelse dyrt i kaffe,vi bruger 4-500 kr om måneden på kapsler,så den skal erstattes når vi finder en værdig afløser,for kaffen er uden tvivl rigtig god

    • Ann-Christine skrev:
      10. august 2016 kl. 21:37

      Vi sparer lidt ved at supplere med vores stempelkande og så synes jeg også det er rart med variationen indimellem. Min favorit til stempelkanden er denne espressokaffe – måske du kan bruge tippet til at supplere nespressokaffen, for den kaffe har nemlig sådan en herlig fyldig espressosmag, som er genial, hvis man godt kan lide lidt lun mælk i kaffen.
      Kh AC

  • Anne skrev:
    9. august 2016 kl. 22:01

    Hej. Har du prøvet koldt brygget kaffe ? Jeg læste en artikel om at det skulle være særligt godt i iskaffe. Jeg har ikke selv prøvet det endnu men tænkte det kunne være noget dig.

    • Ann-Christine skrev:
      10. august 2016 kl. 21:40

      Nej, det har jeg faktisk ikke. Har overvejet det dog, men ikke fået gjort mere ved det.
      Mener at det er noget med at bitterstofferne ikke kommer med på samme måde ved koldbrygning – det skal da testet af på et tidspunkt :)
      Tak for tippet
      Kh AC

  • mormormedstiletter.dk skrev:
    10. august 2016 kl. 17:42

    Meget fin lille film – og ordet gastronomi er da bare et fedt ord, som bruges alt for lidt;-)

    • Ann-Christine skrev:
      10. august 2016 kl. 21:42

      :)

  • Liselotte skrev:
    11. august 2016 kl. 16:36

    Tak for advarsel!

    Nu er Nespresso en my over færgekaffe, men så er det heller ikke bedre. Hvor ville jeg blive trist over at få det på et sted som Nimb, når jeg så mange andre steder kan få friskkværnede, friskristede bønner i stedet.

    Vi købte en Nespressomaskine, som holdt indtil første afkalkning, så brød den sammen undervejs i den. Da vi en uge efter fik en ny maskine, havde vi købt en ordentlig espressomaskine fra Ascaso (med temperaturmåler m.v.) og vi havde allerede en god kværn derfra. Den nye Nespressomaksine, vi fik, bor nu hos vores ejendomsinspektør.

    Vi får meget bedre kaffe, højlands-, håndplukket, øko- og fairtradekaffe i abonnement fra Amokka. Og vi betaler også omkring 450 kr. for 2 kilo nyristede bønner om måneden. Vi kan bare drikke mindst dobbelt så mange kopper kaffe for de penge i forhold til Nespressos kaffe.

    • Ann-Christine skrev:
      12. august 2016 kl. 09:10

      haha, det er skægt! Jeg er slet ikke enig med dig i holdningen til Nespresso kaffen, som falder rigtig godt i min smag – men derfor er det nu stadig sjovt skrevet ;)
      Smag og behag kan man jo altid diskutere :)
      Og dejligt at I har fundet præcis den kaffe I holder af. Den lyder også skøn!
      Rigtig dejlig weekend til dig
      Kh AC