En god kop kaffe er for mig en lille daglig glæde og lig med god daglig livsnydelse.
For et år tilbage drømte Martin og jeg om en ‘ægte’ espressomaskine. Sådan én størrelse, der krævede en vis form for viden og lidt mere tid end bare at trykke på en knap, når man skulle brygge sin daglige espressodrik – jeg synes nemlig at der i bund og grund er noget super hyggeligt ved at skabe sådan et lille ritual omkring selve tilberedningen. Det her med at gode ting tager lidt tid – det skal man ikke kimse af. Hverken når det kommer til god mad eller drikke (eller læse en god bog for den sags skyld)
Jeg får jævnligt spørgsmål blandt andet her på bloggen, om hvilken kaffe jeg drikker, og for et par år siden købte vi en lille fiks Nespresso – vores hedder: U Creamy White Kaffemaskine og dertil har vi en seperat mælkeskummer. Nespressokaffen bliver herhjemme suppleret af en god stempelkande kaffe i ny og nå.
– og hånden på hjertet, det er altså genialt.
Med små børn, mange bolde i luften og et ønske om et godt resultat i kaffekoppen frem for en masse tid på øvelse af espresso teknikker og kaffenørderi, så har det været et virkelig tilfredsstillende valg. Uden at bruge en masse tid eller at skulle sætte os ind i en masse, så får vi bare en virkelig god kop kaffe af høj kvalitet. Hver gang.
Enkelt og nemt.
Jeg har i dette indlæg samarbejdet med Nespresso, som præsenterede mig for denne fine og æstetiske film, som jeg gerne vil dele med jer i dag. Den er med Philip Scheel Grønkjær fra restauranten Nimb i Tivoli København. Jeg elsker det der lille sneakpeak ind i tankerne bag restauranten og synes den giver appetit og inspiration til at spise et godt måltid. Livsnydelse på en dejlig restaurant i godt selskab eller hjemme med god mad, familien og/eller søde gæster – og slutte måltidet af med en god kop kaffe af høj kvalitet og lidt sødt til ganen.
I videoen siger Philip; ” Gastronomi kan, om noget, binde mennesker sammen”, hvilket jeg synes er så fint sagt. Ordet gastronomi lyder måske lidt avanceret – men i bund og grund handler det jo bare om god mad, og hvis der er noget man kan snakke om længe og rart, så er det jo god mad. Et eviggodt samtale emne og altid rart at samles om.
I kan læse meget mere om Nespresso lige her, hvor de smukke billeder og fine fortælling, i den grad tricker min udlængsel og rejselyst – her og nu får jeg også bare lyst til at brygge og nyde en god kop kaffe.