Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/iste-med-mynte-og-lakrids/

Iste med mynte og lakrids

te-med-mynte-og-lakrids

Iste eller iskaffe – det har været et hit denne uge! Jeg har plukket et par store håndfulde mynte og hældt kogende vand over sammen med et par lakridsrodsstængler. Det har trukket i køleskabet og drikkes med limebåde og isterninger – og det smager SÅ godt!

Man kan også sagtens bruge en god te på brev eller i løsvægt. Jeg er vild med en del af varianterne fra Pukka, men også universalteen, som jeg nærmest er vokset op med, gør sig strålende serveret som iste. Min favoritte er urtete, men har også planer om at prøve en variant af iste med earl grey og andre tevarianter baseret på sort te og grøn te i løbet af sommeren.

iste-lakrids iste-med-jordbaer

Og yndlingsrugbrødsmaden i øjeblikket … ristet rugbrød med mascarpone, jordbær og sort peber. iste jordbaer-paa-rugbrod

Rigtig god sommerdag til jer!  Vi har besøg af min lille nuttede niece i dag – så der er fuld fart over feltet og familiehygge i stor stil, her på den første feriedag.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
6 kommentarer
 • Jan skrev:
  15. juli 2014 kl. 21:09

  Det er ikke lige sæson for det men te lavet på frisk mynte kan også anbefaledes! Jeg fik øjnene op for det efter at jeg boede 1.5 år i Amsterdam hvor de drikker det meget.
  Opskriften er simpel: et par friske stænger mynte med blade og det hele i et krus, kogende vand over, lad trække lidt og nyd! Fjern evt mynte hvis du synes og tilsæt evt lidt honning.

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2014 kl. 22:27

   Dejligt tip! Jeg er vild med mynte i te og på en kølig sommermorgen skal jeg bestemt prøve med ren mynte fra haven med kogende vand over :)

 • 19. juli 2014 kl. 22:33

  Har du prøvet med cool mint te som iste? Den skal brygges varm og så køles ned. Det er virkelig lækkert, og man behøver ikke sukker, fordi urterne er så søde i forvejen. :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2014 kl. 20:14

   Min yndlinste … hvis jeg absolut skal vælge ;) Den elsker jeg også, både kold og varm.

 • Caroline skrev:
  8. juni 2015 kl. 12:36

  Mmmhhh denne her opskrift er jo også skøn. Lavede den lige i aftes, da jeg fandt en gammel mynte i haven, der trængte til at blive plantet om. Det er jeg glad for idag, for selvom jeg ingen isterningers har, smager det skønt. Dejligt når naturen kan give så meget smag uden almulig andet.
  Ha en skøn dag, kh Caroline
  PS mine lakridsmandler er også blevet super – skal kæmpe om de sidste med min datter på fem. ; o)

  • Ann-Christine skrev:
   9. juni 2015 kl. 12:24

   Åh, hvor dejligt og det er så skønt med mynte i haven – Johan og Julie spiser løs af vores myntebed, når de leger i haven og elsker den friske smag. Det er virkelig en yndlingskrydderurt herhjemme :)