Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boganbefaling-simple-living-af-nadia-plesner/

Boganbefaling: Simple Living af Nadia Plesner

nadia-plesner

Det er ved at være små 3-4 uger siden, at jeg læste sidste side i denne bog og det er en af de bøger som har gjort et virkeligt stort indtryk på mig, som jeg har nydt at læse, og som jeg synes har et ret vigtigt budskab – og har givet en masse stof til eftertanke her i de efterfølgende uger.

Jeg husker, at der for nogle år siden var en sag om en kunstner og nogle tegninger af en Louis Vuitton taske – og jeg fulgte overfladisk med og husker at jeg blot var glad for, at den kunstneriske frihed vandt. Men hånden på hjertet, jeg kendte intet til hele den bagvedliggende historie og selve budskabet med tegningen og maleriet; den lille nøgne afrikanske dreng fra Darfur, med en LV taske og en chihuahua.

Den kunstner var Nadia Plesner, som står bag kunstværket, budskabet og har skrevet bogen her. En bog som kommer omkring hele forløbet. Ikke bare om retsagen med Louis Vuitton, som egentlig er en mindre del – men om hele forløbet op til at skabe kunstværket. Sådan rigtigt under huden og nogle gange helt overvældende ærligt handler bogen om en kæmpe omvæltning og krise i Nadia Plesners liv, om en ulykke der får stor betydning og konsekvenser, om kærlighed, svig og bedrag, om vejen ind i kunsten, og kampen for kunsten.

Bogen handler også om alle tankerne bag værket og frustrationerne over mediernes indflydelse og valg af dækning af nyheder. Bogen kommer ind på det dilemma der er i dag, med at vi på ingen tid kan få nyheder fra overalt i verdenen – men at prioriteringen ofte vægter underholdning over fx konflikten i Darfur.

Det er en enormt hudløs, ærlig og vigtig bog, skrevet af en meget modig kvinde, som i den grad har vundet min respekt med det arbejde hun udretter for at samle hjælp til Darfur.

Martin er i gang med at læse bogen nu, og jeg glæder mig meget til at drøfte den med ham. Har I mon læst den, eller kunne tænke jer at gøre det?
simple-living

Tak til Lindhardt og Ringhol for anmeldereksemplar af bogen

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
10 kommentarer
 • 13. august 2015 kl. 09:33

  Super spændende! Den må jeg læse.
  Jeg fulgte meget med under retssagen, da jeg selv er jurist, og arbejder med immaterielret. På daværende tidspunkt kan jeg huske, at jeg syntes LV burde have spundet historien lidt bedre, istedet for bare at stå hårdt på deres ret. De kunne have vundet lidt point ved at hjælpe Nadia på vej, og dermed stået som et mere “humant” brand. Istedet valgte de at behandle hende i samme stil, som de behandler de kinesiske piratkopister, som oversvømmer markederne med falske LV replikaer. Meget svært at slå de to størrelser over en kam, efter min mening.

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:34

   Jeg er helt enig og det er virkelig rystende dårligt håndteret af dem. Tænk hvis de havde handlet helt anderledes og gået positivt ind i sagen. Virksomhederne kan få så meget goodwill, når de håndtere den slags på en fin måde.
   Som fx den med de hæklede Kay Bojesen aber: http://www.mannov.dk/blogs/-/blogs/rosendahls-fremragende-krisehandtering – jeg synes også det er ret interessant, hvordan krisehåndtering ift sociale medier, håndteres vidt forskelligt fra virksomhed til virksomhed.

 • Christinna skrev:
  13. august 2015 kl. 09:56

  Jeg er vild med den bog. Den giver så meget stof til eftertanke. Især nu hvor ytringsfriheden stadig er et varmt emne.
  Jeg har lånt den ud til alle, der bare antyder at de har hørt om den, og ingen er blevet skuffede.

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:36

   Jeg låner også flittigt ud, nu er Martin lige færdig med den – og så ryger den fluks videre til min søster. Den er virkelig god!

 • Birgitte B skrev:
  13. august 2015 kl. 11:55

  Den står på min liste over bøger, jeg gerne vil læse… Jeg kender meget lidt til sagen, å glæder mig til at læse hele vejen rundt. Kh. Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:36

   Rigtig god fornøjelse, jeg håber du bliver lige så vild med den som jeg :)

 • Marie Louise skrev:
  13. august 2015 kl. 12:11

  Hvor sjovt. For en måneds tid siden, hvor jeg stod i lufthavnen på vej sydpå, overvejede jeg meget kraftigt at købe den. Jeg fulgte ikke så meget med i retssagen da den stod på, men da jeg gik på gymnasiet var både maleriet og Nadia Plesner på besøg for af fortælle sin historie. Det var enormt spændende, så da jeg fandt ud af st hun havde udgivet en bog om det, tænkte jeg at den måtte jeg da læse :) dejligt at den var god!!

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:37

   Det kan varmt anbefales at købe (eller leje den på biblioteket) næste gang du falder over den :) Den er virkelig god og jeg kunne godt tænke mig at få set maleriet rigtigt ved lejlighed :)

 • camille skrev:
  13. august 2015 kl. 17:28

  Er lånt hjem fra biblioteket – og kaster mig over den fluks jeg er færdig med min nuværende bog… Glæder mig !

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:39

   Rigtig god fornøjelse med den – håber du bliver vild med den :)