Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gnocchetti-med-graeskar/

Gnocchetti med græskar og fennikel-appelsinsalat

I dag byder jeg på en virkelig lækker grøn ret Gnocchetti med græskar og fennikel-appelsinsalat.

Selv om vi ikke er vegetarer, så holder vi meget af grønne måltider og spiser nok vegetarisk aftensmad 3-4 gange ugentligt, uden det dog er særligt i system eller noget vi planlægger efter – det er mest af alt for dig det smager lige så skønt som alt andet god mad.

PT45M

Gnocchetti med græskar og fennikel-appelsinsalat

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Appelsin og fennikel salat
  • 0,50 dl græskarkerner
  • 2 fennikel, skåret i tynde skiver
  • 2 blodappelsiner, skåret i tynde skiver
  • 3 spsk olivenolie
  • Gnocchetti med butternut-squash
  • 1 butternut squash, skrællet og skåret i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g gnocchetti
  • 1 frisk salvie, 4 blade, finthakket
  • 20 g smør
  • 200 g hytteost
  • 100 g gouda
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Salat
Rist græskarkernerne på en tør pande, til de er gyldne og begynder at poppe. Tag græskarkernerne af panden, og sæt dem til side.

Sauter fennikelskiverne i 3-4 spsk. olivenolie på en stor pande ved lav varme i 6-8 minutter. De skal være klare og bløde. Krydr med lidt salt og anret dem på et fad med appelsinskiver, græskarkerner og friskkværnet sort peber.

Gnocchetti med butternut-squash
Steg butternutsquash i tern på en varm pande med olivenolie i 8 minutter, til de er gyldne og møre. Når de er næsten færdige, tilsættes hvidløg og der smages til med salt.

Kog samtidig gnocchetti i en stor gryde med spilkogende letsaltet vand. Kog dem i ca. 3 minutter, til de flyder op til overfladen og dryp dem godt af i en sigte.

Steg gnocchettierne gyldne og sprøde med finthakket salvie i en god klat smør på en varme pande i ca. 5-8 minutter. Tilsæt tilsidst de varme møre butternutsquash tern på panden og server det sammen.

Anret gnocchetti og butternut-squash på tallerkener.

Fordel hytteost over, top med revet ost og kværn sort peber over retten.

Server fennikel-blodappelsinsalaten som tilbehør.